MIRENA RAHİM İÇİ SİSTEM ADLI PREPARATIN BEDELİNİN GERİ ÖDENMESİ KONUSUNDA

Birliğimizce, 30.12.2003 tarihinde MIRENA Rahim İçi Sistem adlı preparatın;

Bedelinin geri ödenmesi konusunda görüş istenmiş, Bakanlığın cevabı 21.01.2004 tarihli yazında, anılan preparatın bedelinin kontrasepsiyon amaçlı kullanımı halinde geri ödenemeyeceği bildirilmiştir. Yazıda ayrıca, kontraseptif amaçlı kullanılan preparatların geri ödemesinin yapılmadığı belirtilmiştir.

Ancak, 11 Şubat 2004 tarih 25370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı'nda "oral kontraseptifler"in bedellerinin geri ödenmeyeceğine dair bir hüküm bulunmadığından , anılan ürün grubuna ait müstahzarlar www.teb.org.tr adresinde yer alan Müstahzar Arama Motoru'unda "ödenir" gözükmektedir.

Konu hakkında Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nden Birliğimizce görüş istenmiş olup, alınacak cevap doğrultusunda odalarımıza ve üyelerimize bilgi verilecektir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 7118