ÖNEMLİ - MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN DUYURUSU;

Sözleşmeli Eczanelerin dikkatine;

Milli Savunma Bakanlığı Mersin askerlik Şubesi'nin Odamıza gönderdiği 16.03.2006 tarih 7987 sayılı yazısında;

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Provizyon ve Tahakkuk Sistemi (SPTS) üzerinden merkezi personel veri tabanı (MPVT)'ye ilişkin hak sahipliği konusundaki duyurularının eczacılara bildirilmesi istenen duyuru aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

17- TSK SAĞLIK PROVİZYON VE TAHAKKUK SİSTEMİ (SPTS) ÜZERİNDEN MERKEZİ PERSONEL VERİ TABANI (MPVT)'YE İLİŞKİN HAK SAHİPLİĞİ KONUSUNDA DUYURU

06 Mart 2006 tarihinden itibaren, TSK Personel ve Yakınlarının hak sahipliğinin daha sağlıklı ve doğru bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak üzere TSK Personel Yönetim Bilgi Sistemi (PYBS) veritabanlarındaki bilgilerden yararlanılarak oluşturulan Merkezi Personel Veri Tabanı (MPVT) uygulaması yürürlüğe konulacaktır. Bu kapsamda, bir şahsın hak sahipliği sorgulandığında;

"DİKKAT!

Şu anki Kuvvet Personel Yönetim Bilgi Sistemi (PYBS) kayıtlarında hak sahibi gözükmüyorsunuz. Mağdur olmamanız için bir kereye mahsus provizyon veriliyor. Ancak PYBS kayıtlarında gerekli değişikliği yapmazsanız bir daha provizyon alamayacak ve mağdur olacaksınız."

şeklinde bir duyuru ile karşılaşmanız, kişinin MPVT'deki kaydının iptal edildiği anlamına gelmektedir. Bu durumda, TSK-SPTS'den ilgili kişiye bir defaya mahsus olmak üzere provizyon verilecektir.

Bu durumda eğer kişi;

- Gazi ve eşi statüsünde ise; TC kimlik numarası, TSK Sağlık Muayene Fişinin kimlik sayfası ile arka onay sayfasını faks olarak 312-4177951'e Çağrı Merkezi Dikkatine iletmesi gerekmektedir.

- TSK Personel ve Yakını statüsünde ve bir yanlışlık söz konusu ise; beyanı ile TSK Sağlık Muayene Fişi almaya hak kazandığı aile reisi kişi ile irtibata geçerek, PYBS'deki kayıtlarını düzelttirmesi gerekmektedir.
- Askeri öğrenci, erbaş ve er ise, Birlik K.lığına baş vurarak PYBS'deki kayıtlarını düzelttirmesi gerekmektedir.

Ancak, ilgili şahsın kayıtları düzeltilmediği taktirde, bir daha provizyon alınmak istendiğinde;

"TSK Sağlık Muayene Fişi almaya hak kazandığınız aile reisi TSK personeli tarafından, hak sahipliğinizi doğrulayan Kuvvet Personel Yönetim Bilgi Sistemi (PYBS)'deki kayıtların düzenlenmesine bağlı olarak hak sahibi gözükmüyorsunuz. Bir yanlışlık söz konusu ise, düzeltilmesi için, aile reisi TSK Personeli tarafından PYBS'de gerekli düzeltmenin yapılması gerekmektedir."

şeklinde bir uyarı mesajı ekrana gelecek ve bir daha provizyon verilmeyecektir

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3826