ÖNEMLİ!! SGK KESİNTİ İTİRAZLARINA YAPILAN DEĞİŞİKLİK HAKKINDA,

SGK Adana SSGM Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen yazıda; Genel Sağlık  Sigortası Genel Müdürlüğü'nün 12.04.2018 tarih ve 2018/14 no'lu Genelgesinin;

- 3.4. İtiraz Süreci ve İtiraz Komisyonları başlıklı maddesinin; 2 no'lu bendinde "Eczane, incelenen manuel reçetelere ait oluşan kesinti tutar ve gerekçelerine ilişkin itiraz yolundaki kararını Kurumca incelemenin bittiğine dair yazının eczaneye tebliğ edildiği tarihi takip eden 5 (beş) iş günü içinde Kuruma elden veya faks yoluyla itiraz gerekçeleri ile birlikte bildirilir. İtirazların fax ile bildirilmesi halinde, bildirimin aslının elden, iadeli taahhütlü posta veya kargoya 3 (üç) iş günü içerisinde verilerek kuruma gönderilmesi gerekir." denildiği,

- 3.4.1 Eczane İtiraz Değerlendirme Komisyonu başlıklı maddesinin; 1 no'lu bendi "Komisyon, Sağlık sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü veya görevlendireceği sağlık hizmetleri sınıfından belirlenen personel başkanlığında, Sağlık sosyal güvenlik Merkezinde görev yapan bir sağlık hizmetleri sınıfı personeli ile reçetesi incelenen eczacı ve bölge eczacı odasından bir eczacı olmak üzere toplam 4 (dört) üyeden oluşur. Reçetesi incelenen eczacının Komisyona katılmaması halinde hak ve alacaklarından vazgeçme konusunda noter onaylı yetkilendirilmiş başka bir eczacı Komisyona katılabilir. Komisyonun kurulması ve karar alması için üyelerin tamamının bulunması esastır. Ancak Komisyonda karar almak için en az üç üyenin bulunması ve oy kullanması yeterlidir. Hükümlerinin yer aldığı bildirilmiştir.

Bu nedenlerle; kesinti itiraz dilekçelerinin Kuruma fakslanmasını takiben 3 iş günü içerisinde aslının elden, posta yoluyla veya kargo ile teslim edilmesi, ayrıca yapılacak olan itiraz komisyonu toplantısında dosyası görüşülecek eczacının toplantıya katılamaması durumunda yerine bir eczacının katılmasını istiyor ise Komisyona katılacak eczacıya noter aracılığı ile vekalet vermesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

24 Nisan 2018 - Okunma Sayısı : 1447