ÖNEMLİ - TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ’NDEN (FİYAT DÜŞÜKLÜĞÜNE YOL AÇAN VE EŞDEĞER İLAÇ UYGULAMASI KAPSAMINDAN ÇIKARILACAK İLAÇLAR LİSTESİ HAKKINDA )

1 Temmuz 2005 tarihi itibariyle, Geri Ödeme Açısından Eşdeğer (Benzer) İlaç Uygulaması kapsamında yer alan, üretilmeyen, uzun süredir fiyat almayan ve piyasada bulunmayan ilaçlar nedeniyle resmi kurumların otomasyon sistemlerinde meydana gelen anormal fiyat düşüşleriyle ilgili olarak Birliğimiz tarafından yapılan çalışmalar ve gelişmeler ilgide kayıtlı yazılarımız ile duyurulmuştu.

Geri Ödeme Açısından Eşdeğer (Benzer) İlaç gruplarında yer alarak, ilaç için ödenecek bedeli anormal derecede düşürmesi nedeniyle, kapsamdan çıkarılması gereken ilaçlar listesi Birliğimiz tarafından Maliye Bakanlığı'na sunulmuştur. Anılan listeler, Maliye Bakanlığı tarafından, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere bugün (08.07.2005) Başbakanlığa gönderilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarımla,