" ORTHOVİSC FLAKON İSİMLİ İLAÇ BEDELİNİN GERİ ÖDENMESİNDE KARŞILAŞILAN KESİNTİLER HK.

Birliğimize, Orvisc Flakon isimli ilaç bedelinin geri ödenmesi sıeasında, Kurum provizyon sisteminden onay alınmış olmasına karşılık Bağ-Kur İl Müdürlükleri tarafından yapılan kontrollerde kesinti yapıldığına dair bildirimde bulunulması nedeni ile konu Bağ-Kur Genel Müdürlüğü sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na aktarılarak bilgi istenmiştir.

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri daire Başkanlığı tarafından gönderilen yazı ile, tedavide teşhise bağlı olarak Orthovisc Flakon 1 ml/hafta veya 2ml/hafta pozoloji ile kuulanıldığı bu doğrultuda sisteme giriş yapılırken gün bölümüne 7(yedi) olarak işlenmesi gerektiği; bu şekilde her iki dize uygulama söz konusu ise on günlük doz için sistem tarafından 4(dört) kutu ilaç bedelinin ödendiği bildirilmektedir. Bunun dışında yapılan hatalı yüklemelere bağlı olarak sistemde daha fazla sayıda ilaç için provizyon alınması mümkün olmakla birlikte geri ödemede İl Müdürlüklerinde yapılan kontrol sonucu tespit edilen hatalara bağlı gerekli düşüşler yapıldı belirtilmiştir.

Bu nedenle üyelerimiz tarafından anılan ilaç ve farmakolojik eşdeğerleri için Bağ-Kur provizyon sistemine yapılacak reçete girişinde İl müdürlüklerince yapılacak reçete kontrollerinde yapılacak kesinti nedeniyle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerektiği bildirilmiştir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2284