OXİS TURBUHALER 4.5-9 MCG/DOZ İNHALASYON İÇİN TOZ" HAKKINDA;

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın Bağ-Kur İl Müdürlüklerine gönderdiği yazıda ;

Astra Zeneca İlaç San. ve Tic.Ltd.Şti'nin ithal ruhsatına sahip olduğu "Oxis Turbuhaler 4.5-9 mcg/doz İnhalasyon İçin Toz" adlı preparatın en son onayalmış prospektüs endikasyonlarının; "Oxis Turbuhaler, uygun dozlarda kortikosteroidlerle tedavinin yeterli olmadığı astımlı hastalarda solunum yolu obstrüksiyonu semptomlarının giderilmesinde ve egzersizin neden olduğu semptomların önlenmesinde endikedir. Oxis Turbuhaler ayrıca kronik obstrüktif akciğer hastalığında (KOAH) solunum yolu obstrüksiyonu semptomlarının giderilmesinde kullanılır." Şeklinde olduğu;

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.ş. tarafından ithal ruhsatı alınan ve Midazolam Hidroklorür maddesini içeren "Midazolam Baxter 5 mg/ml IV/IM Enjeksiyon İçin Solüsyon İçeren Flakon (10 Flakon)" isimli ilacın formülü nedeniyle "Yeşil' Reçete İle V erilecek İlaçlar" kapsamına alındığı; söz konusu ilacın "Yeşil Reçete" ile verilmesi, stok ve tüketimlerinin psikotrop defterine işlenmesi gerektiği bildirilmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2848