SGK MEDULA SİSTEMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

SGK?NIN YENİ REÇETE EKRANI MEDULA SİSTEMİ 1 MART İTİBARI İLE KULLANIMA AÇILACAKTIR.

Türk Eczacıları Birliği?nin erteleme talebine rağmen birçok eksik ve hatalarla karşılaşabileceğimiz Medula sistemiyle ilgili aşağıdaki konulara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1-Yeni MEDULA-Reçete Provizyon Sistemi?ne Internet Explorer web tarayıcınızın adres çubuğuna şu adresi yazarak erişebilirsiniz: https://medeczane.sgk.gov.tr/eczane/login.jsp

2- Yeni provizyon sistemi ile ilgili her türlü soru, şikayet ve önerilerinizi eczane@sgk.gov.tr e-posta adresine gönderebilirsiniz. Karşılaşılan sorunları web sayfamızdaki forum sayfası aracılığı ile Odamıza iletebilirsiniz. Toplanan sorun ve şikayetler TEB aracılığıyla kuruma iletilecektir.

3- Sisteme hekim kaydı şimdilik eski sistemde olduğu gibi manuel yapılabilmektedir. Ancak; 18.000 hekimin sisteme kaydının henüz yapılmadığı ve bu hekimlerin yazdığı reçetelerin 1 Mart 2010 tarihi itibariyle sisteme kayıt edilemeyeceği yönünde bir duyum da tarafımıza ulaşmıştır.  Böyle bir sorunla karşılaşılması halinde; kaydı bulunmayan hekim tarafından; sistem kaydının yapılması için hastanelerde başhekimliğe, sağlık ocaklarında görev yapıyorsa İl Sağlık Müdürlüğü veya Sağlık Grup Başkanlıklarına başvurarak sistem kaydının yapılması sağlanmalıdır.

4- Medula sisteminde ITS ile ilgili mevcut sistemden farklı bir uygulama zorunluluğu yoktur. Bu nedenle karekodlu ürünlerle ilgili TEB ve Odamız web sayfalarının takip edilmesi önemlidir.

5- Sistemde SUT uygulamaları ile ilgili hatalar ve eksikler görülebilir. Bu nedenle reçete karşılanırken sistemin verileri yerine SUT ve diğer veri kaynakları kullanılmalıdır.

6- Sistemde hatalı ilaç fiyatları veya kurum ıskontoları ile karşılaşılması durumunda    eczane@sgk.gov.tr e-posta adresinden kuruma, odamız forum sayfası aracılığıyla tarafımıza bilgi verilmesi gerekmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 4645