SGK YETKİLİLERİ İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUÇLARI;
SGK Başkanlığı Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşme sonuçları aşağıdaki gibidir;
Meslektaşlarımızın aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.
- Hekim sınırlaması olmayan ve rapor düzenlemek için ilgili hekim ifadesi kullanılmayan raporları tüm uzman hekimlerce düzenlenebilir.
- 30 günlük kullanımı geçen ilaçların karşılanması ile ilgili olarak yapılan düzenleme gereği hekimin belirtmesi şartı ile yine büyük ambalajlı ilaçlar verilebilecektir. Örneğin 1*1 doz ile Diamicron 100 tb ödenebilecektir. (Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Analjezik Antienflamatuar liste hariç)
- İlaç kullanım raporlarında hastanın TC kimlik numarası var ise sicil numarası olmayabilir.
- 2008 SUT öncesi düzenlenmiş ve 2008 SUT hükümlerine uymayan ilaç kullanım
raporları aslına sadık kalmak şartı ile kimlik bilgileri, kullanım dozu, etken madde, ICD 10 kodu gibi 2008 SUT hükümlerine uygun düzeltme ve ekleme yapılarak süreleri sonuna kadar geçerli sayılırlar.
- Osteoporoz raporlarında rapor tanısının osteoporoz, senil osteoporoz, postmenopozal veya cerrahi menopoza bağlı osteoporoz olması durumunda katılım paylı olarak verilebilmektedir.
- Osteoporoz teşhisli raporlar, erkek hastalar için de düzenlenebilmekte ve SUT a uygun olarak istenen belgelerin olması koşulu ile gerekli ilaçları verilebilir.
- Tek başına MALNUTRİSYON tanılı raporlarda (SUT a göre istenen bilgilerin raporda olması koşulu ile) reçetelenen beslenme solüsyonu katılım paylı olarak ödenir.
- Eritropoietin ve Darbepoietin preparatları Kronik BöbrekYetmezliği tanılı raporlar reçetede mutlaka Kronik Böbrek Yetmezliği + ANEMİ teşhisi ile ödenir.
- Günübirlik butonu Provizyon sisteminde aktif olmadığı için, günübirlik reçeteler, günübirlik tedavi kodu girilip ve yatan hasta butonu kullanılarak karşılanabilir.
- Raporlu reçetelerde; ?Hem bir kürlük, hem de günübirlik tedavidir? ifadesi yer alıyorsa, bir kürlük ilaç kür protokolü esas alınarak verilmelidir.
- Erkek hastalar için çıkan Erkek İnfertilite tanılı raporlar 20.00 kodu ile provizyona girilebilir. Raporda yazılı ilaçlar endikasyon uyumu gözetilmek koşulu ile katılım paylı olarak verilir.
- Aile Hekimliğine geçilen illerde; doktorun hastayı giriş yaptığı provizyon sisteminde, aldığı protokol numarasında tarih ve protokol numarası birlikte yer almaktadır. Bu iki numaranın bir olarak yazıldığı reçetelerde (090202124530 gibi) eczacılar tarafından duyuru tarihine kadar karşılananların bedeli ödenecektir. Duyuru tarihinden itibaren ise reçetelerde hem tarih hemde protokolün ayrı ayrı yazması gerekmektedir.
- SUT? da; ?Majistral İlaçların en fazla 10 günlük tedavi dozunda reçetelenebileceği, bu durumun ve tedavi amaçlı olduğunun hekim tarafından belirtilmesi gerektiği? yer almaktadır. Majistral ilaç yapımında her bir müstahzar ilaçtan bir kutudan fazla kullanım olması ve/veya bir adetten fazla paket halinde hazırlanma durumunda bu ifadenin ? 10 günlük tedavidir? şeklinde olması yeterlidir. (Damlalar hariç)
- Raporda etken madde olarak sadece ?Valproik Asit? veya ?Sodyum Valproat? yer alması durumunda sedece raporda geçen etken madde veya maddeleri içeren ilaç verilebilir.
- Klopidogrel etken maddeli ilaçlar ?Serebral İnfarkt? tanısı ile ödenir.
- Yeni nesil Atipik psikotikler prospektüs endikasyonları dışında psikotik bozukluk, psikoz, Atipik psikoz, psikotik kökenli depresyon tanıları ile ödenebilir(Kullanımı özel şartlara bağlı olanlar hariç)
01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2255