SGK YETKİLİLERİ İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUÇLARI

1) Bölgemizde özellikle Mersin Üniv. Tıp Fakültesi Hastanesi ve Adana Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde Üst Branş Uzmanlarının yazması gereken reçeteleri aynı bölümde görevli Dahiliye Asistanı olan Hekimler yazmakta ve bu tür yazılan reçeteler kesintiye uğramaktadır.

Konu ile ilgili SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü Eczacılık Şube Müdürü Ecz. Belma DEMİR ile yapılan görüşmede;

Üst dal uzman hekimlerinin yazmaları gereken reçeteleri aynı bölümde görevli dahiliye asistanı hekimlerin yazması durumunda;

Bu tür reçeteler aynı bölümde görevli üst dal uzman hekimlerine kaşe ve imza ile onaylatmak şartı ile ödenebilecektir.

2) Bölgemizde bu tür yapılan kesintilerin ise geriye dönük ödenebilmesi için Kurum yetkilileri ile görüşmeler tamamlanmış olup , bu şekilde kesintisi olan meslektaşlarımızın Eczane sicil numaralarıyla kesinti yapılan reçetelerinin fatura tarihi, döküm numarası, grubu (A-B) ve reçete işlem numaralarını içeren dilekçelerini SGK'ya teslim edilmek üzere 19.03.2009 tarihine kadar  Odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

3) Yanıklar, anemiler, reflü ve gis ülserinde kullanılan ilaçlarda hekim tarafından süre belirtilmek koşulu ile en fazla bir aylık dozda ilaç yazılabilmektedir. Fakat reçetede ilgili endikasyon olmasına rağmen süre belirtilmediği için bir çok meslektaşımızın faturalarında bu nedenle kesintiler olmuştur. Konu ile ilgili olarak SGK Başkanlığından bilgi istenmiş ve gelen yazıya istinaden bu tür reçetelerin düzeltilmek üzere ilgili Eczaneye iade edilebileceği bildirilmiştir.

B grubu reçetelerin örnekleme ile kontrol edilmesi sonucu yaklaşık 20 kat gibi bir kesinti ile karşılaşan meslektaşlarımızdan bu tür kesintisi olanların geriye dönük ödemelerinin yapılabilmesi için Kurum yetkilileri ile görüşmeler tamamlanmış olup, bu şekilde kesintisi olan meslektaşlarımızın Eczane sicil numaralarıyla kesinti  yapılan reçetelerinin fatura tarihi, döküm numarası, grubu (A-B) ve reçete işlem numaralarını içeren dilekçelerini SGK'ya teslim edilmek üzere 19.03.2009 tarihine kadar Odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

4)
Kontraseptifler; Prospektüsünde yer alan kontrasepsiyon dışındaki tedavi endikasyonlarında ödenir.

5)
31.12.2008 tarihli Genelge gereği yurt dışı sigortalısı vatandaşlarımızdan meslektaşlarımızın muayene ücreti almamaları gerekmektedir.

6)
Meslektaşlarımızın her ödeme dönemi yaşadığı sorunların başında hangi faturanın tam, hangisinin avans olarak yattığının bilinmemesi, kesinti olup olmadığının ve muayene ücretlerinin tutarları konusunda bir belirsizlik olması gelmektedir. Konu ile ilgili SGK yetkilileri ile bir çok kez görüşülmesine rağmen bir türlü ödemelerde bir açıklık sağlanamamıştır. Bu anlamda meslektaşlarımızın ödemelerinin neleri içerdiğini anlayabilmelerine yardımcı olmak amacı ile aşağıdaki işlemleri yapmalarını gerekmektedir.

-Öncelikle döküm sayfasından ödeme bilgileri butonuna basılacak.

-Açılan sayfada fatura listesi kısmına gelinecek , bu dönem Aralık faturası ödendiği için fatura bilgisinden Aralık 2008 sor

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2742