SSK. Adana Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’nden;

SSK. Adana Sağlık İşleri İl Müdürlüğü?nden;

Sağlık Karneleri hakkında;

SSK Adana Sağlık İşleri il Müdürlüğü?nün Odamıza gönderdiği 093 sayılı yazı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

?Kurumumuz Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı?ndan alınan 11.12.2006 tarih, 6331 sayılı yazıda; T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü?nden alınan 16.11.2006 tarih, 21441 sayılı yazıda; Bakanlıklarına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarınca kendilerine ait matbu  reçetelerin ödeme birimlerimizce kabul edilmediği, bu şekilde yazılan reçete bedellerinin eczanelere ödenmediğinin bildirildiği belirtilerek.

Kurumumuz Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı?nın 28.03.2006 tarih, 3-247 Ek sayılı Genelgesinde de açıklandığı üzere; daha önce sağlık karnesi almış olup sağlık karnesinin reçete sayfalarının dolması nedeni ile sağlık karnelerinin reçete sayfaları biten ve yenilenmeyenler içim gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse Kurumumuzla anlaşmalı üniversite ve özel sağlık tesisleri ya da Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerince sevk yapılmış üniversite hastanelerince kendi kurumlarına ait reçetelerin kullanılması durumunda; Kurumumuz sağlık karnelerindeki reçetelerde yer alan sigortalı, emekli sigortalı ve bunların geçindirmekle yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve  babalarıyla hak sahibi olarak aylık alanın adı ? soyadı T.C. Kimlik numarası, sigorta ya da tahsis numarası, teşhis, tarih, protokol numarası, doktorun imzası, görev yaptığı hastanenin adı diploma numarası varsa uzmanlık dalını belirten kaşenin bulunması halinde tek nüsha olarak düzenlenecek bu reçetelerin geçerli sayılmasının uygun görüleceği belirtilerek anılan genelgede belirtilen bilgilerin yer aldığı sağlık tesislerinin matbu reçetelerinin geçerli sayılması gerektiği bildirilmiştir.

Bilindiği üzere Kurumumuz Yönetim Kurulunun 08.05.2006 tarih, XVII/ 228 sayılı kararı ile onaylanarak Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği arasında 09.05.2006 tarihinde imzalanan 12.05.2006 tarih XVII/12 sayılı genelge ile duyurularak 15.05.2006 tarihinde uygulamaya başlanan sözleşme eki eczane protokolünün IV- Uygulanacak Esaslar başlıklı bölümünün 12. maddesinde; ??. Sağlık Kurum ve Kuruluşlarınca düzenlenen reçete muhteviyatı ilaçlar için otokopili sağlık karnelerinin kullanılması esastır. Ancak; Sağlık karnelerinin reçete sayfaları biten ve yenilenmeyenler için 07.1000.013.00 kod numaralı matbu reçete kağıtları kullanılacaktır. Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Kurumumuzla anlaşmalı Üniversite ve Özel Sağlık Tesisleri ya da Sağlık Tesislerince sevk yapılmış Üniversite Hastaneleri tarafından kendi kurumlarına ait reçetelerde kullanılabilecektir.

Gerek Sağlık Bakanlığı Sağlık Tesisleri gerekse Kurumumuzla anlaşmalı Üniversite veya Özel sağlık Tesislerine ait reçeteler veya 07.1000.013.0 kod numaralı matbu reçete kağıtları kullanıldığında; be reçetelere, hastanın adı-soyadı, T.C. Kimlik Numarası, sigorta ya da tahsis numarası ve karne seri numarasının yer aldığı otokopili sağlık karnesinin  ön yüz bilgilerinin  yazılması gerekmektedir? hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer alan açıklamalar, kurumumuz Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı?nın 28.03.2005 tarih,3-247 Ek sayılı Genelgesi ve Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği arasında 09.05.2006 tarihinde imzalanan 12.05.2006 tarih XVII/12 sayılı Genelge ile duyurularak 15.05.2006tarihinde uygulamaya başlanan sözleşme eki eczane protokolü kapsamında işlem yapılması hususunda;

Bilginizi ve gereğini rica ederiz.?

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2755