SSK ADANA SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞܒnden;

SSK ADANA SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ?nden;

·        Reçete Karşılanırken Dikkat Edilecek hususlar hakkında;

SSK Adana Sağlık İşleri İl Müdürlüğü?nün Odamıza gönderdiği 3640 sayılı yazıda;

2006 yılı Tip Sözleşmenin IV. Uygulanacak esaslar başlığının 3,maddesinin ?Reçetede yazılı ilaçlar reçete sahibine verilirken hastanın sağlık karnesi kontrol edilir, reçete arkasına kaç kalem ilaç alındığı, (??.kalem?????..kutu ilacı aldım), telefonu ve/veya açık adresi ve bizzat kendi el yazısıyla adı soyadı yazdırılarak imza ettirilir. Okuma yazma bilmeyenlere ait reçetelerde yukarıda belirtilen bilgiler eczane görevlilerince yazılır ve ilacı alan kişi imza atamıyorsa parmak bastırılır. Reçetede yazılı ilaçlar hastanın bir yakınına verilirken, reçetenin arkasına kaç kalem ilaç alındığı telefonu ve/veya açık adresi ve T.C. Kimlik numarası veya ilacı alan kişinin T.C. Kimlik numarası bilinmiyor ise kimlik bilgileri (Ad, soyad, kimlik no) belirtilerek imza ettirilir.? şeklinde olduğu, yapılan kontrollerde sözleşmenin bu maddesine uygun olmayan reçetelerin çok sayıda olduğu ve reçeteyi teslim alan imzalarının eczane personelince atıldığı tespit edildiği ve sözleşmeli eczanelerin bu hususlara dikkat etmesi gerektiği bildirilmiştir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2931