" SSK BAŞKANLIĞINDAN, TEK UZMAN HEKİM TARAFINDAN DÜZENLENEN RAPORLAR HAKKINDA DUYURU;

29.04.2006 tarih 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nin 20.7.1 Maddesinde yer alan "İlaç kullanımı ve hasta katılım payı muafiyeti için düzenlenen raporlar, ilgili tek uzman hekim tarafından başhekimlik mührü onayı ile çıkarılır." hükmünün uygulanması ile ilgili olarak, SSK Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı'ndan görüş istendiği ve gelecek görüşe göre uygulama yapılacağı 15.06.2006 tarih 35.A.00.003241 sayılı yazımız ile bildirilmişti.

Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 22.06.2006 tarih 37078 sayılı İlaç Muafiyet Raporları ve Kullanım Raporları konulu Genelge (XVII-14 EK) ile,

Kurum sağlık yardımlarından yararlanan kimselerin uzun süre tedaviyi gerektiren hastalıklarında ayakta yapılan tedavileri sırasında kullanımına gerek görülen ilaçların bedellerinden iştirak payı alınmaması amacıyla sağlık kurulu raporu düzenlenmesinde uyulacak kuralların; 29.6.2005 tarihli XVII-8 Ek Genelge ve 06.10.2005 tarihli XVII-9 Ek Genelge ile duyurulduğu;

29.4.2006 günlü 26153 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, SSK Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı olarak onaylanan Maliye Bakanlığı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği Sıra No:6 'da, "20.7. Sağlık Kurulu Raporları" başlığı altındaki "20.7.1. İlaç ve sarf Malzemesi Kullanımı, Katkı payı Muafiyeti ve İstirahat Raporları" maddesinin son paragrafında "İlaç kullanımı veya hasta katılım payı muafiyeti için düzenlenen raporlar, ilgili tek uzman hekim tarafından başhekimlik mührü onayı ile çıkarılır." Hükmünün bulunması nedeniyle; Kurum Yönetim Kurulunun 14.6.2006 tarihli XVII / 289 sayılı kararı ile; "Talimatta yer alan sağlık kurulu ve heyet ifadelerinin yer aldığı ilaç kullanımı veya hasta katılım payı muafiyeti için, 15.5.2006 tarihinden itibaren düzenlenen raporların, ilgili tek uzman hekim tarafından Başhekimlik mührü onayı ile çıkartılmasının ("12.7.Bazı Özel Hastalıklara ve İlaç Kullanımına İlişkin Düzenlemeler" başlığı altındaki özel hükümler saklı kalmak üzere) uygun görüldüğü" bildirilmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2652