SSK İŞYERİ HEKİMİ REÇETELERİ TEVZİİ HAKKINDA(01 HAZİRAN 2006)

SSK İŞYERİ HEKİMİ REÇETELERİ 01 HAZİRAN 2006 TARİHİNDEN İTİBAREN İNTERNET ÜZERİNDEN KARŞILANACAKTIR.

SSK İşyeri hekimi reçeteleri üst limitli olarak internet üzerinden karşılanacaktır. Bu sistem sayesinde hastaların tevzii bürolarına yönlenme zorunluluğu ortadan kalkacak olup, limiti dolmamış SSK ile sözleşmeli tüm eczanelerden ilaçlarını temin etme şansına sahip olacaklardır.

İşyeri hekimi bulunan kurumlar ve tüm eczacılar sisteme girerek reçete karşılayan eczanelerin kotalarını ve karşıladıkları işyeri hekimi reçetelerini takip etme şansına sahip olacaklardır. Sistemin uygulanması hakkında gerekli bilgiler aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

-        Programı kullanmak için Odamızın WEB sayfasında bulunan "SSK İşyeri Hekimi Reçeteleri" bölümünü seçerek sistem sayfası açılır. Burada istenen kullanıcı kodu ve şifre girilerek eczanelere ait reçete girişi bölümüne ulaşılır. ( Kullanıcı kodu ve şifrenizi odamızdan temin edebilirsiniz.)

-        Bu sayfada ECZANE BİLGİLERİ, REÇETE BİLGİLERİ ve LİSTE olmak üzere üç bölüm bulunmaktadır.

·        "REÇETE BİLGİLERİ BÖLÜMÜ"

Bu bölümde reçete ile ilgili bölümlerin eksiksiz olarak doldurulması gerekir. reçeteye ait bilgiler girildikten sonra "ekle" butonu ile listeye ekler. Hatalı girilen reçetelerde, tutarları hariç düzeltme yapılabilir. Eğer tutar yanlış girilmiş ise tutar üzerinde düzeltme mümkün olmadığından reçete silinip yeniden giriş yapılacaktır.

·        "LİSTE BÖLÜMÜ"

İstenen iki tarih arasında karşılanmış olan reçetelerin dökümünü almak mümkündür. Döküm alındıktan sonra reçeteler üzerinde düzeltme yapılamayacağından gerekli kontroller tamamlandıktan sonra listelerin alınması gerekmektedir.

·        "ECZANE BİLGİLERİ BÖLÜMÜ"

"Eczane Bilgileri" bölümünde; Eczane bilgileri ve kota ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.

-        Bu üç bölümün hemen altında üye hangi ayda ise o aya ait reçeteleri görür ve bunların dökümünü alabilir. Burada bulunan onay kodu sistem tarafından verilen otomatik bir kod tur.

-        Her ayın sonunda kotalar otomatik olarak sıfırlanacaktır. Eğer bir bölgeye ait bütün kotalar dolu ve hizmet aksıyorsa Oda Yönetimi tarafından kotalar sıfırlanabilecektir.

-        İşyeri hekimi reçetelerini karşılayan Eczacılar dönem sonlarında karşıladıkları reçeteleri ve bunların dökümlerini Odamız Tevzii bürosuna götürerek kontrolü yapıldıktan sonra onaylatacaklardır.

AÇIKLAMALAR

"SSK iş yeri hekimi reçeteleri" ana sayfasında kullanıcı üye girişi yapmadan sadece bir bölge seçerek bölgelere göre reçete kotalarını görebilirler.

Kullanıcı ana sayfadan üye girişi yaptıktan sonra direk reçete sayfasına yönlenecektir. Burada Eczane Bilgileri, Reçete ve Liste olmak üzere 3 bölüm vardır.

Eczane Bilgileri, bölümünde üye kendi bilgileri ile birlikte toplam kota, reçete toplamı ve kalan kotayı görebilir.

Reçete Bölümünde, reçete bilgilerini girerken kurum adı kısmında soru işareti kısmına tıklandığında kurumların olduğu sayfa gelecektir o kurumlardan birini seçip seç butonuna tıklandığında reçete kısmına kurum adı eklenecektir ve ekle butonuna tıklayarak reçete kaydedilecektir. Eğer Üye kotası dolmuş ise kotanın % 10 (yönetim belirleyecek) u kadar reçete girişi tekrar yapabilir. Onun haricinde kota dolduğunda reçete girişi yapamaz ancak nobetçi ise kota dolduğu halde reçete girişi yapılabilir fakat yapmış olduğu reçete(ler) bir sonraki ay kotadan düşülür.

Üye Reçete girişi yapıldıktan sonra o reçeteyi reçetenin üzerine tıklayarak düzenleyebilir ve sil butonuyla da silebilir fakat düzenleme kısmında sadece reçete tutarını düzenleyemez onun için reçeteyi silip tekrar girmesi gerekir. (Bu bazı karışıklıklara sebep olmaması için uygulandı.)

Liste Bölümünde, üye başlangıç tarih ve bitiş tarihi seçerek listele butonuna tıklandığında 2 tarih arasında girilmiş reçeteleri görebilir.

Bu 3 bölüm

ek_dosya