SSK KURUM SAĞLIK TESİSLERİ'NİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DEVRİ

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na Devredilmesine Dair Kanun, 19.01.2005 tarih 25705 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun uyarınca SSK sağlık tesislerindeki eczaneler ile devlet ve üniversite hastanelerinde bulunan ilaç birimleri 19.02.2005 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na devredilecektir. Bu nedenle, daha önce Kurum eczaneleri tarafından karşılanan yatan hasta reçeteleri, raporlu ilaçlar, katılım payından muaf ilaçlar ve işyeri hekimlerince düzenlenen reçeteler 19 Şubat 2005 tarihinden itibaren Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Sigortalar Kurumu arasında imzalanan 2005 yılı SSK Sözleşmesi uyarınca, 28.05.2004 tarih 25475 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sigortalar Kurumu Başkanlığı 2004 Yılı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı" hükümleri ile 01.08.2004 tarih 25540 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "2004 Yılı Sigortalar Kurumu Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatında Değişiklik Yapılmasına Dair Talimat" hükümlerine göre serbest eczaneler tarafından karşılanmaya başlanacaktır.

SSK İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı hükümleri, diğer kurumların uyguladığı Bütçe Uygulama Talimatı hükümlerinden farklı olduğundan SSK ile anlaşmalı eczanelerimizin reçete karşılarken bu konuya özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2338