SSK SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER HK.

SSK Sağlık İşleri Adana İl Müdürlü ile yapılan görüşmeler sonucunda;

·        Ocak ayı içerisinde meslektaşlarımızın 'Borcu Yoktur' yazılarını temin etmeleri gerektiği; ve yeni dönem sözleşmelerin kuruma teslim ederken 'borcu yoktur' evrakının da birlikte verileceği kurum tarafından bildirilmiştir.

·        20 Aralık 2005 tarihinden önce alınan ve kullanma süresi bitmemiş eski raporlar 6 ay geçerlidir.

·        Bazı ilaçlarda dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyledir.

B.U.T.'da 7 günlük tedavi esastır.Buna göre yazılan ilacın en küçük formu verilmelidir.

Ancak;Reçeteye Lustral 28 tablet yazıldıysa,Lustral verilebilir.Fakat Lustral yerine muadili verilecekse,aynı etken maddenin 14 tabletliği verilmelidir.Yine aynı şekilde reçeteye Pulcet yazıldıysa,küçük formu olmadığından Pulcet verilebilir.Ancak muadili verilecekse (Örneğin panto)14 tabletliği verilmelidir.

·        Kanser raporlarında;BUT'nın 12.07.14 C maddesinde özellikle dikkat edilmelidir.

Süresi dolmamış 20 Aralık 2005 tarihinden önce çıkarılan kanser raporları da 6 ay geçerli olmakla birlikte sitaloji,patoloji raporları; bunlar yapılmamış ise teşhise esas teşkil eden bilgiler içeren bir epikriz rapora eklenmesi gerekmektedir.

·        Yurtdışı sigortalı faturalarını teslim ederken , eczacıların fatura ekinde,reçete dökümü eklemeleri gerekmektedir.Dökümde hasta adı,ülkesi ve bağlı olduğu il müdürlüğünün adı yer almalıdır.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 4294