SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü Sorumlu Eczacısı Ecz. Mehmet EM ile 2007 SUT ve reçete iadelerine ilişkin yapılan görüşme sonuçları

Değerli Meslektaşlarımız,

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü Sorumlu Eczacısı Ecz. Mehmet EM ile 2007 SUT ve reçete iadelerine ilişkin yapılan görüşme sonuçları aşağıdaki tarafınıza sunulmuştur.

• İlgili mevzuat gereğince, Belediye Polikliniklerinde yazılan Bağ-Kur ve SSK reçetelerinin karşılanamayacağı, Emekli Sandığı reçetelerinin ise karşılanabileceği bildirilmiştir.

• Osteoporoz raporları ilgili tek uzman hekim tarafından çıkartılabilmesine rağmen,

Osteopeni raporları mutlaka 3 uzman hekimli heyet raporu olarak çıkartılmalıdır. Aksi taktirde ilgili tek uzman hekim tarafından çıkartılan osteopeni raporlarının reçete bedelleri ödenmeyecektir.

• Raporsuz reçetelerde, Lipid ve kolesterol düşürücü ilaçlarda hastanın LDL veya TRİGLİSERİT değeri başlangıç değerlerinden düşük ise (örneğin: LDL 160?ın altında ise ) hastanın bu düşük değerlerde bu ilaçları kullanabilmesi için SUT? ta adı geçen hastalıklarını belgeleyen bir eki reçete ve tahlil sonucuna eklemesi gerekmektedir. Örneğin, hastanın diabet raporu var ise diabeti olduğuna dair ilaç kullanım raporunun fotokopisini reçeteye tahlil sonucu ile birlikte eklemesi gerekmektedir. Aksi taktirde bu tür reçetelerin bedelleri duyuru tarihinden itibaren ödenmeyecektir.(22.06.2007 tarihli duyurunun 22.maddesinin aksine)

• DM Raporlarında etken madde olarak insülin yazılması yeterlidir.

• Anlaşmalı Özel Hastanelerden Protokol ve SUT hükümlerine uygun olarak çıkartılan ve SGK provizyon sistemince onay alan ilaç kullanım ve muafiyet raporları geçerlidir.

• İlaç kullanım veya muafiyet raporlarında hasta bilgilerinin yapıştırma etiket olmaması gerekmektedir. Bu tür raporları içeren reçete bedelleri ödenmeyecektir.

• Reçetelerde ise hasta bilgilerinin yapıştırma etiket olmasında bir sorun yoktur.

• 01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2120