SSK SAĞLIK KARNELERİ- TEK NÜSHA HALİNDEKİ SSK REÇETELERİ HAKKINDA;

GENELGE

3-247 Ek

Genel Müdürlüğümüze intikal eden çeşitli başvurular ve ünitelerimizin sağlık karnesi işlem sayılarındaki aşırı artışın incelenmesinde, Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlanan tüm grupların muayene ve tedavilerinde kullanılan 07.1000.032.00 kod numaralı sağlık karnelerinin düzenlenmesi sırasında Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimizde izdiham ve kuyrukların oluştuğu tespit edildiğinden, hizmetin sağlanması sırasında herhangi bir aksaklığa neden olunmaması bakımından yapılacak ikinci bir düzenlemeye kadar;

Bundan böyle, Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimizce Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlanan kimselerden ilk defa sağlık karnesi alacak olanlara ve sağlık karnesini kaybedenlere yada okunamayacak durumda yıpranmış olanlara yeni sağlık karnesi düzenlenerek verilmesi, daha önce sağlık karnesi almış olup sağlık karnesinin reçete sayfalarının dolması nedeniyle yeniletmek isteyenlere yeni sağlık karnesi düzenlenmemesi, reçete sayfaları bitmemiş olan ve sağlık karnesi bilgisayarda kayıtlı olmayanların ise bilgisayar kaydının yapılarak etiket yapıştırılması,

Sağlık karnelerinin reçete sayfaları biten ve yenilenmeyenler için gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse Kurumumuzla anlaşmalı Üniversite ve özel Sağlık Tesisleri yada Sağlık Bakanlığı Sağlık Tesislerince sevk yapılmış Üniversite Hastanelerince kendi Kurumlarına ait reçetelerin kullanılması durumunda;

Kurumumuz sağlık karnelerindeki reçetelerde yer alan sigortalı, emekli sigortalı ile bunların geçindirmekle yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve babalarıyla hak sahibi olarak gelir yada aylık alanın; Adı-Soyadı, T.C. Kimlik Numarası, sigorta yada Tahsis Numarası, Teşhis, Tarih, Protokol Numarası, Doktorun İmzası, görev yaptığı Hastanenin Adı, diploma numarası varsa uzmanlık dalını belirten kaşenin bulunması halinde tek nüsha olarak düzenlenecek bu reçetelerin geçerli sayılması,

Kurumumuz Ankara Etlik Merkez Depolarında yeterli mevcudu olan 07.1000.013.00 kod numaralı matbu reçete kağıtlarının; Sağlık Bakanlığı, anlaşmalı Üniversite Hastaneleri ve Özel Sağlık Tesislerinde teslim edilmek üzere, Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimize yapılacak talep sonucu anılan sağlık tesislerinin ihtiyaçları oranında dağıtımın yapılması,

Uygun görülmüştür.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2417