SSK YETKİLİLERİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER HAKKINDA;

Adana SSK Sağlık İşleri Bölge Müdürlüğü sorumlu eczacısı Mehmet EM ile yapılan toplantı sonucu aşağıdaki konuların meslektaşlarımıza duyurulması hususunda fikir birliğine varılmıştır.

·        Sağlık kurulu raporunda teşhis hariç; rapordaki düzeltmeler ilgili uzman hekim tarafından elle yapılabilir. Düzeltme başhekimlik tarafından onaylanmalıdır. Ayrıca raporda düzeltme tarihi olmalıdır.

·        Antibiyotik tedavisinde pnömoni, bronşektazi, osteomiyelit teşhisleri dışında bir antibiyotik formunun 14'lük ve 10'luk ambalajları varsa 10'luk ambalajdan 2 kutu yazılmış ise 5 günlük tedavi esas alınarak bir kutu verilecektir. Şayet bu ilacın 14 tabletlik formu yazılmış ise bu ilaçtan bir kutu olarak verilebilir. Aynı şekilde yine piyasada 50ml, 70ml ve 100 ml'lik ambalajlarda üretilen süspansiyonlar verilirken dozlara dikkat edilmesi gerekmektedir.Tek ambalajı olan ilaçlar süresi belirtilmek kaydıyla 2 kutu verilebilir.

·        Kanser ilaçlarında özellikle Maptera, Glivec, Thalidomid için aranan özel endikasyona dikkat edilmelidir. Maptera için reçetede kaçıncı kür olduğu belirtilmelidir.

·        Kanser raporlarında dozu metrekare cinsinden kullanılacak ilaçlarda hastanın metrekaresi mutlaka belirtilmelidir.

·        Kan hastalıklarında kullanılan kemoterapi ilaçlarında; kan hastalıkları teşhis (8.00) koduyla girildiğinde patoloji ve sitoloji raporuna gerek yoktur.

·        Klopidogrel kullanım ilkelerinde stend takılan hasta reçetesine stend takılış tarihi belirtilmelidir. C maddesindeki hastalıklarda ödenebilmesi için asetil salisilik asit ve diğer antiagregan ilaçların kullanılamadığı birlikte belirtilecektir.

·        Migren tedavisinde Topiramat sadece nöroloji uzmanının yer aldığı raporla ödenecektir.

·        Etodolak 200mg bütün hekimlerce, 400mg formu uzman hekimlerce yazılabilir.

·        Heyet raporunda herhangi bir ilacın ismi mevcut ise sadece ismi yazılan ilaç verilebilecektir. Başka bir ilaç verilemez ve raporda belirtilen dozun üstüne çıkılamaz.

·        İnsulin, Rosiglitazon, Pioglitazon, Glukagon, İrbesartan, Kandesartan, Losartan, Telmisartan, Valsartan, Rilmeniden, Moksonidin, Olmesartan etken maddeli ilaçlarda raporda kullanım şeması zorunluluğu yoktur.

·        Stablon uzman hekim tarafından yazılacaktır.

·        Yatan hasta reçetelerinde başhekimlik onayı olmalıdır. Raporlarda "Aslı gibidir" onaylarında; hekimin kaşesinde bağlı olduğu kurumun adı varsa yeterlidir. Ayrıca kurum onayına (mühüre) gerek yoktur.

·        Tüp bebekte önce infertilite tedavisi uygulanmış olmalıdır. Tüp bebekten önce hastaya 3 kez IUI, yine 3 kez ovülasyon indüksiyonu yapılmış olmalıdır. Infertilitede toplam 4500 ünite doz uygulanabilir. Tüp bebekte her siklus için yeni rapor çıkacak ve rapor 1 aylık olacaktır. Raporlarda iki jinekolog, bir ürolog bulunacaktır. Tüp bebekte toplam 9000 ünite üç siklus için azami dozdur. Bu nedenle hastanın daha önceki reçetelerine dikkat edilmelidir. Erkek faktöründe spermogram eklenmelidir.

Lucrin daily isimli ilaç SSK'da tüp bebek tedavisinde endikasyon dışı kabul edildiğinden ödenmemektedir.

· İmmunglobulinler BUT'ta belirtilen teşhisler ve "immun yetmezliği" teşhisiyle ödenir. Diğer endikasyonlarda ödenmeyecektir.

· Yeşil reçeteye tabi ilaçlar yeşil reçeteye yazılarak da ödenir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 4394