SSPE Hastalığında “Inosine pranobex” etken maddeli ilaç temini;

SSPE Hastalığında ?Inosine pranobex? etken maddeli ilacın prosedürdeki gecikmelere bağlı olarak hastalığın tedavi sürecinde aksamalara ve tıbbı olumsuzlıklara sebep olduğu, bu nedenle de adı geçen ilacın ruhsatlandırma işlemi tamamlanıp yurt içinden temin edilmesi sağlanıncaya kadar Bakanlıkları tarafından satın alınarak ihtiyaç sahibi hastalara verilmesi yönünde karar alındığı ve alınan kararın Bakanlık Makamının 28.09.2006 tarih ve 10648 sayılı oluru ile onaylandığı bildirilmiş, konu TEB?in 21.11.2006 tarihli yazısı ile duyurulmuştu.

T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konu hakkında yayımlamış olduğu 06.12.2005 tarih 2006/123 sayılı Genelge ile, Bakanlığa yapılan vaki müracaatlardan, 15.11.2006 tarih 2006/117 sayılı genelge ile öngörülen uygulamanın farklı yorumlara neden olduğu, Genelgenin yayımı tarihinden sonra, ?inosine pranobex? etken maddeli ilacın Türk Eczacıları Birliği kanalı ile yurt dışından getirtilmesine ilişkin prosedürün işlemden kaldırıldığı şeklinde bir algılamanın söz konusu olduğu, dolayısıyla anılan ilaca ihtiyacı bulunan SSPE hastalarının mağduriyetine sebebiyet verildiğinin tespit edildiği bildirilmiştir.

Bu nedenle; 2006/117 sayılı genelge ile öngörülen uygulamanın yanı sıra, ?Inosine pranobex? etken maddeli ilacın, Türk Eczacıları Birliği kanalı ile yurt dışından getirilmesi işlemine ilişkin uygulamanın sürdürülmesi ve bu şekilde getirilen ilaç bedellerinin eskiden olduğu gibi hastanın bağlı bulunduğu kurum veya ilgisine göre tabi olduğu Sosyal Güvenlik kuruluşları tarafından devam edilmesi gerektiği;

Duyurulmuştur.

İlgili genelge ektedir