STANDART TABELA VERGİLERİ HAKKINDA

Değerli meslektaşlarımız;

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, eczane tabelalarından vergi alınmasına ilişkin işlemine yönelik olarak, Mersin 1. Vergi Mahkemesi'nde Odamız tarafından dava açılmış ve dava olumlu sonuçlanmıştı. Ancak karara karşı davalı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne istinaf başvurusunda bulunulmuştur ve Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin  06/10/2021 tarih ve 2021/ 1157 Esas sayılı kararı ile netice olarak ; büyüklüğü  1/2 m² yi aşan ışıklı ve ışıksız tabelalardan belediyelerce vergi alınmasının hukuka aykırı olmayacağı yönünde kesin nitelikte karar verilmiştir. Türkiyede değişik illerde aynı aynı konu ile ilgili olarak mahkemelerce verilmiş kararlarlar olmakla birlikte Bölge İdare Mahkemesi kararının hukuka uygun olmadığını değerlendirmekteyiz.

Bu itibarla, belediyelerin eczane tabelalarına yönelik, uygulayacakları vergiye karşı, eczacılarımızın bireysel olarak itiraz ve dava haklarının mevcut olduğunu, eczacılarımızın itiraz ve dava haklarını kullanmak istemeleri halinde hukuki süreçle ilgili her türlü bilgi/belge desteğinin Odamızca sağlanacağını bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

10 Aralık 2021 - Okunma Sayısı : 1105