SURİYELİ HASTALARA AİT REÇETELERDE SON DURUM VE DİLEKÇE ÖRNEKLERİ

Değerli meslektaşlarımız;

Geçici koruma altında bulunan Suriyeli sığınmacıların ilaç gereksinimleri eczanelerimizce dört yıldan beri  özveri içinde karşılanmış olup halen karşılanmaya devam edilmektedir.

Başbakan Yardımcılığı tarafından 13 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan genelge ile, protokolsüz reçete karşılama  durumu ortaya çıkmıştır.

Ancak geldiğimiz noktada protokolsüzlük nedeni ile ödeme şartları, alım hususları, cezai şartlar, kontrol ve itirazlar gibi bir çok önemli konuda belirsizlik bulunmaktadır. Yasalarımız gereği sözleşme yapmaya yetkili olduğu halde Birliğimiz devre dışı bırakılmıştır.

Biz eczacılar mesleğimizin gerekliliği ve halk sağlığı için çaba sarf  ederken, Devletin yetkili makamlarının bunu görmezden gelmesini kabullenmemiz mümkün değildir. Bu nedenle AFAD ve TEB arasında bir an önce protokol imzalanması, mevcut sorunların minimuma indirilmesi ve belirsizliklerin ortadan kaldırılması için ivedilikle bir çalışma yapılmalıdır.

Bu nedenle eczacının örgütlülüğünden hareketle sığınmacılardan sorumlu Başbakan Yardımcılığına ve AFAD Başkanlığı'na  verilmek üzere eczacılarımızdan dilekçeler toplanacaktır.

Bu dilekçeler ilgili kurumlara teslim edilirken aynı zamanda konu ile ilgili basın açıklamaları da yapılarak kamuoyu bilgilendirilecektir.

Ekte bulunan dilekçe örneklerinin 7 Mart Pazartesi mesai bitimine kadar Merkezde Odamıza ilçelerde temsilciliklere imza ve kaşelenerek teslim edilmesi gerekmektedir. (Dileyen eczacı meslektaşlarımız bu işlemi odamızda da yapabilirler. )

Gereğini bilgilerinize sunarız.

DİLEKÇE ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ