TBMM İLE SÖZLEŞMELİ ECZANELERİN DİKKATİNE!

Türk Eczacıları Birliği ile TBMM Genel Sekreterliği arasında 30.07.2004 tarihinde imzalanan protokoller gereğince, "Milletvekilleri, Yasama Organı Eski Üyeleri, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenler, Bunların Eşleri, Bakmakla Yükümlü Oldukları Çocukları ile Ana ve Babaları, Ölenlerin Dul ve Yetimleri" ile "TBMM Kadrolu Personeli ve Bakmakla Yükümlüleri, Emniyet Personeli ve Bakmakla Yükümlüleri, 657'ye Tabi Geçici Görevli Personel (sadece kendileri) ve Milletvekili Danışmanlarının 657'ye tabi olanları"na ait reçete muhteviyatının sözleşmeli eczanelerce karşılanması uygulamasına başlanmıştır.

T.C. TBMM Genel Sekreterliği Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 14.12.2004 tarih A.01.0GNS.0.12.00.02/22628 sayılı yazı ile,

a) Milletvekilleri ve bakmakla yükümlüleri,

b) Yasama Organı Eski Üyeleri ve Dışarıdan Atandığı Bakanlık Görevi Sona Erenler, bunların Bakmakla Yükümlüleri ile Ölenlerin Dul ve Yetimleri,

c) TBMM Personeli ve Bakmakla Yükümlülerine ait

İlaç giderlerine ait katılım paylarının 01.01.2005 tarihinden itibaren ilgililerin aylıklarından kesileceği bildirilmektedir.

Bu nedenle, 01.01.2005 tarihinden itibaren sözleşmeli eczanelerce para tahsil edilmeksizin, ilaçların verilmesi, % 80 fatura bedelinin eczaneye Kurumlarca ödendikten sonra %20 katılım payının takip eden aybaşında maaşlarından tahsil edilerek ilgili eczane hesaplarına aktarılmasına ilişkin düzenleme yapılmıştır.

Hasta katılım payının ilgililerin aylıklarından kesilmesi ve Kurum ile sözleşme imzalamış olanlardan, isteyen eczanelerin on-line bağlantılarına yönelik işlemlere ilişkin esasların www.tbmm.gov.tr adresinden duyurulacağı bildirilmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 4109