T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SASYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI SAĞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN HASTANESİ BAŞTABİPLİĞİ’NDEN

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu 26.10.2004 tarih ve 808058 sayılı genel yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

GENELGE

3-235 Ek

Bilindiği ve 24.5.2004 tarihli, 3-229 Ek sayılı Genelgede açıklandığı üzere, Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlanan tüm grupların muayene ve tedavilerinde kullanılmak üzere geliştirilen 07.1000.032.00 kod numaralı sağlık karnelerinin depo mevcudunun azalması nedeniyle ikinci bir emre kadar, daha önce sağlık karnesi almış olup, sağlık karnelerinin sayfalarının dolması sonucu yeniletmek isteyenlere yeni bir sağlık karnesi düzenlenmeyerek 07.1000.013.00 kod numaralı matbu reçetelerin kullanılması talimatlandırılmış idi.

Söz konusu 07.1000.032.00 kod numaralı otokopili sağlık karnelerinin yeteli miktarda basımı yapılarak Müdürlüklere dağıtımı yapıldığından 24.5.2004 tarihli, 3-229 Ek sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bundan böyle, sağlık karnesi reçete sayfalarının dolması nedeniyle başvuranların da sağlık karnelerinin yenilenmesi ve bu hususun Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerine de duyurulmasını,

Öte yandan, gerek sigortalı erkeğin gerekse sigortalı kadının eşinin Emekli Sandığına tabi olarak çalışıp çalışmadığı yada gelir veya aylık almadığına dair belgeyi ilgililerin getirememesi durumunda bu hususların Sigortalı İl / Sigorta Müdürlüklerine Tahsisler Daire Başkanlığı'nın 23.08.2004 tarih, 654194 ila 654287 sayılı yazılardan, ünitenize ait olan yazıda belirtilen yetki çerçevesinde incelenmesini ve gereğini buna göre yapılmasını rica ederiz.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2345