T.C.MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YAZISI

TEB tarafından,T.C.Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuru ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kontrol edilen reçetelerin ödeme yapılmak üzere Mal Müdürlüklerine sevk edildiği ancak Emekli Sandığı sistemi ile say2000i sisteminin  uyumlu çalışmaması nedeni ile Mal Müdürlüğünce gerekeli para aktarımının yapılamadığı belirtilmiş ve üyelerimizim mağduriyetinin giderilmesi talep edilmiştir.
     T.C.Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize gönderilen 06.10.2006 tarih ne 16987 sayılı yazı ile,

- Muhasebe Birimleri tarafından Reçete Kontrol Sistemi Kurum Uygulaması' nda kontrol edilen ve ödeme aşamasına gelen ilaç giderlerine ait tahakkuk evrakların; say2000i sisteminde oluşturulan eczaneler menüsünden otomatik olarak muhasebeleştirilerek ilgili haka sahiplerine ödenmekte olduğu;

-Bununla birlikte Emekli Sandığı sistemindeki verilerin say2000i sistemine aktarılmasında ortaya çıkabilecek teknik sorunlar nedeniyle hak sahibi kişilere yapılacak ödemelerin aksamaması amacıyla, muhasebe birimlerine söz konusu tahakkuk evrakını manuel olarak muhasebeleştirerek ödeme yapma imkanının sağlandığı;

- Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların ilaç giderlerinin İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri adına fatura edilmesi ile ilgili 21.09.2006 tarihli yazılarının da gönderildiği bildirilmektedir.

Genel  Müdürlüğün 21.09.2006 tarihli yazısı ile de, muhasebe birimleri tarafından okullarda görevli personelin ilaç giderlerinin Reçete Kontrol  Sistemleri üzerinden "Ödeme Al"  işlemi yapılarak kontrol edilmesinde İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri adına  tanımlanan yeni kodların kullanılacağı; söz konusu kurum kod karşılıklarının anlaşmalı eczanelerle ilgili muhasebe birimleri tarafından bildirileceği ve eczanelerin de bu kurum kodlarının sistemlerine girerek işlem yapacakları bildirilmiştir.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün ilgili yazıları yazımız ekinde yer almaktadır.

ek_dosya

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3202