TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN 01.08.2006 TARİHLİ GENELGE

T.C.Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 01.08.2006 tarih
14671 sayılı Genelge ile,

- 29.04.2006 tarihli ve 26153 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (6) sıra numaralı 2006 Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinin 14.1 inci maddesinin (e) bendinde ?KDV dâhil perakende satış fiyatı 3,24 YTL ve daha az olan ilaçlar için perakende satış fiyatı üzerinden % 4 oranında imalatçı veya ithalatçı indirimi uygulanacağı, ayrıca indirimli bedel üzerinden eczacı indiriminin yapılacağı? hükmünün yer aldığı;

- 14.02.2004 tarih ve 25373 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar? la oluşturulan ?Fiyat Değerlendirme Komisyonu? tarafından Tebliğ ekindeki listede (EK-2/D) yer alan ilaç fiyatlarının yeniden belirlendiği;

- Fiyatlardaki yeniden belirlenme nedeniyle KDV dahil perakende satış fiyatı 3,24 YTL ve daha az olan ilaçlara uygulanmakta olan %4?lük kurum iskontosunun söz konusu fiyat değişiminden etkilenmeksizin devam ettirilmesi amacıyla 3,24 YTL olarak uygulanan tutarın yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar 3,56 YTL olarak belirlendiği duyurulmaktadır.

ek_dosya

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2296