TEVZİ UYGULAMALARI VE LİMİTLERİ HAKKINDA

13 Nisan Cuma günü davetimiz üzerine tevzi sisteminden sorumlu TEB 2. Başkanı Ecz. Sinan USTA ile Odamız tevzi komisyonunun gerçekleştirdiği ilk toplantıda; tevzi sisteminin çalışma mantığı, sistemin neye hizmet ettiği, eczacıya nasıl bir fayda sağladığı, tevzi limitlerinin hangi kriterlere göre belirlendiği, hangi durumlarda limit arttırma veya azaltmaya karar verilebileceği, tevzi bölgelerinin nasıl belirlendiği v.b. konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonuçlarını bazı başlıklar altında sıralayacak olursak;

  • Tevzi sistemi bir paylaşım sistemidir,
  • Tevzide amaç, mümkün olduğunca adil ve eşite yakın bir sistemin işlemesidir,
  • TEB ve Eczacı Odalarının buradaki görevi sistemin işleyişini denetleyip organize etmektir,
  • Tevzi limitleri belirlenirken kullanılan yöntemlerden biri, o tevzi kaleminin bölgedeki total çıkışını belirleyip bölgeye 2 katı kadar limit belirlemektir. Bir diğeri ise; o tevzi kaleminin bölgedeki aylık reçete çıkışını belirleyip reçete ortalamasını hesaplayarak bölgeye eczane başına 4 veya 5 reçeteyi karşılayabilecek kadar bir limit tanımlanması şeklindedir.
  • Tevzi sisteminin bir diğer amacı da belli başlı reçetelerin belli başlı bölgelerde toplanmasını engelleyerek eşit dağılımını sağlamaktır.
  • Bir tevzi kaleminde artış talebinin gerçekleştirilebilmesi için o kalemin bölgedeki doluluk oranının %60 sınırını geçmiş olması gerekmektedir. Bunun dışındaki talepler TEB tarafından da kabul görmemektedir.

Bu toplantıda aldığımız bilgiler ışığında 19 Nisan Perşembe günü Odamız tevzi komisyonu olağan toplantısı yapılmış, hem komisyona ulaşan dilekçeler, hem de ilimizde uygulanan tevzi kalemleri için sistemden alınan raporlar ayrıntılı değerlendirilmiş ve Yönetim Kuruluna sunulmuştur.

Tüm bu değerlendirmelerin sonucunda;

Bölgemizde Tüp Bebek tevzi limiti 1 Mayıs 2018 tarihi itibariyle 3.500 TL olarak belirlenmiş olup diğer tüm tevzi kalemleri limitlerinin aynı kalmasına karar verilmiştir.

26 Nisan 2018 - Okunma Sayısı : 4910