TEVZİİ UYGULAMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!!

Bilindiği üzere TEB ile SGK tarafından imzalanan 2012 yılı protokolünün 3.7 maddesi ile tevzi uygulaması yeniden düzenlenmiştir. Düzenleme sonucunda protokolün 4 nolu eki ile uygulama yöntemleri ve tevzi kapsamındaki reçeteler açıklanmıştır. Reçeteler grupları 13 madde halinde aşağıdaki gibi belirlenmiştir;

1- Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu olan ilaçların yer aldığı reçeteler (Flebogamma, Novoseven vb.),

2- İşyeri hekimi tarafından yazılan reçeteler,

3- Eritropoietin ve darbepoetin preparatlarını ihtiva eden reçeteler (Eprex,Aranesp vb.),

4- Diyaliz solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler (PD4 Dianel, Balance vb.),

5- Eczacı Odalarınca dağıtım protokolü yapılan ünitelerdeki yatan hasta reçeteleri,

6- 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilere ait reçeteler ile özel ve kamu huzurevlerinde kalan kişilere ait reçeteler ile 5378 sayılı Özürlüler Ve Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna göre özel rehabilitasyon merkezlerinde kalan kişilere ait reçeteler,

7- Eczane olmayan yerleşim bölgelerindeki sigortalı ve hak sahiplerine ait reçeteler,

8- Organ nakli sonrasında kullanılan ilaçlar (Myfortic, Cellcept vb.),

9-  Tüp bebek ve tüp bebek öncesi tedavisinde kullanılan ilaçları içeren reçeteler (Puregon, Menogon vb.),

10-  Oral beslenme solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler (Pediasure, Cubitan vb.)

11- Harp Okulları, Askeri Liseler, Polis Meslek Yüksek Okulları, Fakülte ve Yüksek Okullarda TSK namına okuyanlar ve Astsubay Yüksek Okullarında okuyan öğrencilerin reçeteleri,

12- Yurt dışı sigortalılarına ait reçeteler,

13- Evde bakım hizmetleri çerçevesinde düzenlenen reçeteler.

Bu tevzi gruplarından; (1) Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu olan ilaçların yer aldığı reçeteler, (2) İşyeri hekimi tarafından yazılan reçeteler, (3) Eritropoietin ve darbepoetin preparatlarını ihtiva eden reçeteler, (4) Diyaliz solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler, (5) Eczacı Odalarınca dağıtım protokolü yapılan ünitelerdeki yatan hasta reçeteleri, (6) 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilere ait reçeteler ile özel ve kamu huzurevlerinde kalan kişilere ait reçeteler ile 5378 sayılı Özürlüler Ve Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna göre özel rehabilitasyon merkezlerinde kalan kişilere ait reçeteler, (7) Eczane olmayan yerleşim bölgelerindeki sigortalı ve hak sahiplerine ait reçeteler ve (11) Harp Okulları, Askeri Liseler, Polis Meslek Yüksek Okulları, Fakülte ve Yüksek Okullarda TSK namına okuyanlar ve Astsubay Yüksek Okullarında okuyan öğrencilerin reçeteleri tarafımızca daha önceden belirlenmiş (sıra, üst limit) yöntemler ile bir değişiklik olmadan uygulamaya devam edilecektir.

Ancak yeni dönemde eklenen reçete gruplarından; (8) Organ nakli sonrasında kullanılan ilaçlar, (9) Tüp bebek ve tüp bebek öncesi tedavisinde kullanılan ilaçları içeren reçeteler, (10) Oral beslenme solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler, (12) Yurt dışı sigortalılarına ait reçeteler ve (13) Evde bakım hizmetleri çerçevesinde düzenlenen reçeteler, eczacılarımız tarafından TEB’nce uygulama esasları belirleninceye kadar herhangi bir limit/sıra olmaksızın karşılanabilecektir. Bu gruplara ait reçetelerin dökümlerinin belirli periyotlarda Excel formatında oluşturularak TEB’ne iletilmesi gerekmektedir. Meslektaşlarımızın bu ikinci işle zaman kaybetmemeleri adına Odamız tarafından ilgili tevzi programına bu yeni gruplar eklenmiş olup, ilgili bölümlere kayıt yapmaları yeterlidir.

1 Mart 2012 tarihi itibariyle (tarihte bir değişiklik olması halinde yeniden duyurulacaktır) eczanelerimizin karşılayacakları, gerek eskiden beri uygulaması devam eden tevzi grubundaki reçeteler, gerekse yeni eklenen tevzi grubundaki reçeteler FarmaInbox üzerinde yer alan “Reçete Tevzi” bölümüne kaydedilecektir. Kaydı yapılan tüm reçeteler, tevzi sisteminden alınacak döküm ile birlikte Odamıza onaylatıldıktan sonra kuruma fatura edilecektir.

Yeni eklenen grupların uygulama esasları ile ilgili TEB’nin çalışmaları devam etmekte olup, Meslektaşlarımızın mağduriyetler yaşamaması için Odamız web sayfasını ve SMS’lerini dikkatle takip etmeleri gerekmektedir.

23 Şubat 2012 - Okunma Sayısı : 4900