Tütün, Tütün Mamulleri ve alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan

Tütün, Tütün Mamulleri ve alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu?ndan;

T.C. tütün, Tütün Mamulleri ve alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu Alkollü İçkiler Piyasası Daire Başkanlığı tarafından TEB?e gönderilen 22.12.2006 tarih 8258 sayılı yazıda;

Etil alkol ve metanol ile etil alkol ve metanolden hazırlanan müstahzarların, Tehlikeli Kimyasallar Yönetmeliği?nin 4.bölümünde öngörülen ?uyarı ve güvenlik işaretleri ile risk ibareleri?ni taşır şekilde etiketlenmesi, ambalajlanması, ambalajlı veya dökme halde yine aynı bölümde öngörülen güvenlik bilgi formları eşliğinde piyasaya arz edilmesi gerektiği,

Ayrıca kimyasal madde dağıtım zincirinde etil alkol ve metanolden hazırlanan müstahzarların ambalajı bozularak piyasaya arz edilmesi durumunda, yeni ambalaj üzerinde de aynı uyarı işaretlerinin bulunması ve ambalajlı veya dökme olarak aynı güvenlik bilgi formu eşliğinde dağıtılması gerektiği bildirilmektedir.

Kurum tarafından sektörde faaliyet gösteren firmalara yardımcı olmak amacıyla, http://www.tapdk.gov.tr adresli web sitesinde etil alkol ve metanolün güvenlik bilgi formu ve etiket örneklerinin yer aldığı belirtilmiştir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2719