Wyeth Firması tarafından Birliğimize gönderilen, Tazocin EF hakkında duyuru metni ve kısa ürün bilgisi aşağıdadır.

31  Ağustos 2007, İstanbul

Konu: TAZOCIN Yeni Formülasyonu ? TAZOCIN EF?

Sayın İlgili,

Hem dünyada hem Türkiye?de gücünü kanıtlamış bir antibiyotik olan TAZOCIN?in(Piperacillin/Tazobactam), yeni formülasyonu olan TAZOCIN EF(Enhanced Formulation) Ağustos 2007 itibarı ile Türk tıbbının kullanımına sunulacaktır.

Tazocin?in formülasyonuna eklenen EDTA(edetat disodyum dihidrat) ve sodyum sitrat sayesinde TAZOCIN EF ile elde edilen ek özellik ve faydalar aşağıda dikkatinize sunulmuştur:

1) Çözeltideki partikül oluşumu en aza indirgenmiş böylelikle ürünün kalite ve stabilitesi iyileştirilmiştir.

2) Rekonstitüsyon süresi daha da kısalmıştır(<10 dk).

3) TAZOCIN EF, önceki formülasyonda kullanılan damar solüsyonlarının yanı sıra, artık ringer laktat solüsyonu ile birlikte Y setinden veya ortak hattan kullanılabilmektedir.

4) TAZOCIN EF, artık amikasin ve gentamisin gibi aminoglikozidlerle Y setinden birlikte kullanılabilmektedir. Böylelikle, özellikle dirençli gram negatif bakterilerde ve çoğul ilaç dirençli pseudomonas enfeksiyonlarında Tazocin ve aminoglikozidler kombine tedavi olarak uygulanabilmektedir.

Ayrıca TAZOCIN EF, EDTA ve sodyum sitrat içermeyen önceki formülasyonla(TAZOCIN) farmakokinetik, farmakodinamik, endikasyon, yan etki, kullanım şekli, dozaj ve saklama koşulları bakımından AYNI özelliklere sahiptir.

TAZOCIN EF, Ağustos 2007 itibariyle piyasaya verilecek ve eski formülasyonun yerine artık yeni formülasyon ithal edilecektir. Eczanelerdeki TAZOCIN stokları bitene kadar geri ödeme listelerinde TAZOCIN ve TAZOCIN EF aynı anda  bulunacaktır. Her iki formülasyonun da perakende satış fiyatları aynı olmasına karşılık geri ödeme listesinde oluşan bir karışıklık sonucu Tazocin EF için %4 iskonto söz konusudur. Hastalarımızın ürüne ulaşmasında bir sıkıntı yaşanmaması için geçici bir süre Tazocin EF %4 iskonto ile satılacaktır.

Ekte, yeni formülasyon olan TAZOCIN EF?in kısa ürün bilgisini bulabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Wyeth İlaçları A.Ş.