YENİ TÜRK LİRASI UYGULAMASI HAKKINDA

ÖNEMLİ!

31.01.2004 tarih 25363 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5083 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Para Birimi Hakkında Kanun gereğince 01.01.2005 tarihinden itibaren Yeni Türk Lirası uygulamasına başlanacaktır.

YTL' nin tedavülünün başlaması ile birlikte eczaneler tarafından iki ayrı sürşarj etiketi kullanılmasının zorunlu olup olmadığı hakkında, Maliye ve Sağlık Bakanlıklarından 05.10.2004 tarihinde görüş istenmiştir.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 22.10.2004 tarih 20513 sayılı cevabi yazısı ile, 5083 sayılı Kanunun Geçici 3'üncü maddesinde atıfta bulunarak konunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği şeklinde görüş bildirmiştir. Maliye Bakanlığı'nın anılan yazısına istinaden Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan görüş istenmiş olup, alınan görüş ekte iletilmektedir.

Buna göre; ilaçlar üzerinde bedellerin TL ve YTL cinsinden tek sürşarj etiketinde gösterilmeleri mümkünse tek sürşarj etiketinde gösterilmesi, şayet bu teknik olarak mümkün değil ise iki sürşarj etiketinde gösterilmesi gerekmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2259