YEŞİL KART İLAÇ VE ECZANE UYGULAMLARI HAKKINDAKİ 01 02 2005 TARİH VE 01743 SAYILI SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

GENELGE

2005/14

Yeşil Kartlı vatandaşlarımıza hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşları ile reçete yapan eczanelerin bu hizmeti sunarken suiistimale meydan vermemeleri ve titiz davranmaları 17.01.2005 tarih ve 01100 ( 2005 / 3 ) sayılı genelgemizle duyurulmuştu. Ancak bazı sağlık kurum ve kuruluşları ile eczanelerin gerekli titizliği göstermedikleri bilgileri Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

Bu nedenle;

1 - Hastalarımızın muayene ve tedavisini yapan hekimlerimizin reçetelerini yazarken, Bütçe Uygulama Talimatı usul ve çerçevesinde 'Tanı ve Tedavi Protokolleri' ne ve genel kurallara uyacaktır.

2 - 10.02.2005 tarihinden eşdeğer ilaç uygulamasına geçilecektir. Eczaneler jenerik ilaçlardan muadili en ucuz olan veya % 30 fazlasına kadar olanı vereceklerdir.

3- Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile sözleşmesi olan veya Sağlık Müdürlüğü ile de sözleşme yapan ve yapacak eczaneler suiistimal ve usulsüzlüğe meydan vermeyeceklerdir.

4- Bu eczanelerin usulsüzlüğünün tespiti halinde sözleşmeleri anında iptal edilecek ve bundan böyle hiçbir resmi sözleşme yapamayacaklardır.

5- Ayrıca suiistimal ve usulsüzlükler halinde hemen idari ve adli soruşturmalar başlatılacak ve ilgililer hakkında gerekli işlemler geciktirilmeden titizlikle yürütülecektir.

Keyfiyetin iliniz dahilindeki sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan başta doktorlar olmak üzere tüm çalışanlara ve eczanelere imza karşılığı duyurulmasını, yapılan genelgelere riayet edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını önemle rica ederim.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2397