YEŞİLKARTLI HASTALAR ŞEKER ÖLÇÜM ÇUBUĞU VE MAKİNELERİNİ SERBEST ECZANELERDEN TEMİN EDEBİLECEKTİR.

Bilindiği üzere 01 Temmuz 2011 tarihinde, 27981 Sayılı Resmi Gazete ile, Sağlık Bakanlığı tarafından “Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Devlet Tarafından Karşılanması ve Yeşil Kart Uygulaması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlanmış ve yayımı tarihi itibariyle yürürlüğe girmişti.

Yayınlanan yönetmelik ile mevcut yönetmeliğin 17. Maddesinde değişiklik yapılmış ve bu değişiklik ile yeşilkartlı hastaların özellikle şeker ölçüm çubuğu ve makinelerini serbest eczanelerden temin edip edemeyeceği meslektaşlarımız arasında tereddütlere sebep olmuştur.

Konu hakkında yapılan görüşmeler sonucunda, Sağlık Bakanlığının yeni bir genelge yayınlayacağı ve bu genelge ile konuya açıklık getireceği tarafımıza iletilmiştir. Fakat geçen süre zarfında herhangi bir genelgenin yayınlanmamış olması ve ülkenin çeşitli bölgelerinde farklı uygulamaların yapılmaya başlamış olması nedeni ile, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile tekrar bir görüşme yapılmış ve tarafımıza verilen bilgi; yeşilkartlı hastalar için de SGK’nda uygulanan verilme ilkelerinin aynı şekilde geçerli olacağı yönündedir.        Bilgilerinize sunulur.

 

    Mevcut Yönetmeliğin 17 nci maddesinin

            “Sağlık Müdürlükleri tarafından anlaşma yapılan eczaneler ile gözlükçüler tarafından, ayakta tedavi kapsamında yazılan ilaç ve gözlük reçete bedelleri onbeş günde bir fatura edilir. İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilen fatura ve ekleri İl Sağlık Müdürlükleri tarafından incelendikten sonra fatura bedelleri verile emrine bağlanarak ödeneğin bulunduğu Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü/Sağlık Kurumları Saymanlık Müdürlüğüne gönderilir. Tedavi gideri tutarının, hizmeti sunan eczane/gözlükçünün bildirmiş olduğu banka hesabına aktarılır.” şeklindeki fıkrası

            “Ayakta tedavi kapsamında yazılan ilaç ve gözlük reçete bedelleri ilgili eczane ve gözlükçüler tarafından; tıbbi cihaz ve malzeme bedelleri ilgili satıcılar tarafından, ayda bir fatura edilerek müdürlüğe teslim edilir. İlgili fatura ve ekli belgeler müdürlük tarafından incelendikten sonra fatura bedelleri ödeme emri belgesine bağlanarak ödeneğin bulunduğu defterdarlık muhasebe müdürlüğü, saymanlık müdürlüğü veya mal müdürlüğüne gönderilir.”olarak değiştirilmiştir.

http://www.teb.org.tr/images/upld2/haberler/VYK20110701131602yesil_kart..doc

08 Eylül 2011 - Okunma Sayısı : 3806