YURTDIŞI SSK REÇETELERİ hakkında;

"Yurtdışı SSK Reçeteleri" hakkında SGK Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Eczacılık Şubesi Yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda "Yurtdışı SSK Reçeteleri" 01/06/2009 tarihinden itibaren aşağıdaki şekilde yapılmalıdır:

Yurtdışı sigortalılarına ait reçetelerin karşılanması ve faturalandırılması ile ilgili geçmişte birçok duyuru yapılmış ve uygulamada standart sağlanmasına çalışılmıştır. Ancak bazı konularda hala eksik veya yanlış işlemler yapıldığı tespit edilmektedir. İş akışının hızlanması, ödemelerin zamanında yapılması ve kesintilerin minimize edilmesi için aşağıda bahsi geçen konulara dikkat edilmelidir.

 

1-) İlaçların bitip bitmediğinin takibi rapor arkasından yapıldığından; rapor asıllarının arkasına tarihi ve adetleriyle birlikte reçetedeki ilaçlar, doktor tarafından yazılacak, eczacı verdiği adedi ve DENEME ÇIKTISI?NDA yer alan ilaç bitim tarihlerini yazarak, raporun aslının arkalı önlü fotokopisi çekilecek ve son olarak da rapor fotokopisine ?ASLI GİBİDİR? onayı yapılacaktır. 01/06/2009 'dan itibaren bu sebepten dolayı iade yapılmayacak, kesinti kaydedilecektir.

 

2-) Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Sağlık Yardım belgesinin (SGSGSYB) 3 no?lu bölümünde sigortalı işaretlenmişse % 20, gelir/aylık sahibi işaretlenmişse % 10 ilaç katılım payı alınacaktır. Aksi durum, kurumdan fazla para talebi ya da sigortalı mağduriyetine yol açacaktır.

 

3-) Faturaların teslimi mutlaka dilekçe (EK-1) ile olmalıdır.

 

4-) Fatura kesilirken aşağıdaki kalemlerin mutlaka yazması gerekir.

 

 

REÇETE BRÜT TUTARI

İSKONTO TUTARI

KATILIM PAYI

NET/ÖDENECEK TUTAR

(Faturada sadece ?Net Tutar?ın yazılması KABUL EDİLMEYECEKTİR)

5-) Reçete arkalarında protokolde de belirtildiği gibi mutlaka provizyon "DENEME ÇIKTISI" ver alacaktır. Hasta Listesi standart olacağından (Md.8) Byte, Farmakom gibi bağımsız eczane otomasyon programlarından reçete çıktısı ve hasta listesi hazırlamaya gerek yoktur.

6-) Provizyon alınarak karşılanan reçetelerde olduğu gibi yurtdışı sigortalılarının reçetelerinde de, protokolün 3.2.3 maddesine titizlikle uyulmalıdır.

 

8) 01/06/2009 tarihinden sonra karşılanan reçetelerde ve YURTDIŞI SSK fatura kesiminde aşağıdaki yol izlenecektir.

  • Reçeteler önce ülkelere gere tasnif edilecektir.
  •  Daha sonra her ülke kendi içinde SGSGSYB'nin verildiği Müdürlük/Sosyal Güvenlik Merkezine göre ayrılacaktır.

 

  •  Bu şekilde ülke ve Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Sağlık Yardım belgesinin (SGSGSYB) verildiği müdürlük ayrımı yapılmış grupların her birine ayrı liste hazırlanacak ve ayrı fatura kesilecektir.  (Almanya/Adana. Almanya/İskenderun. Belçika/Tarsus gibi)

 

  • Emekli/çalışan/raporlu, kendisi/yakını ayrımı yapılarak fatura kesilmesi gerekmez,  te
    ek_dosya
    ek_dosya

    01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 5084