SGK FATURA TESLİM GÜNLERİ HAKKINDA


 

Değerli meslektaşlarımız;

        Bilindiği üzere SGK Protokolü 4.2.1. maddesinde " Düzenlenen faturalar, dönem sonlandırması yapılan ayı takip eden ayın 15 (onbeş) günü içinde Kurum taşra teşkilatına teslim edilir. Her ayın ilk 15 (onbeş) günü içerisinde teslim edilen faturaların teslim tarihi o ayın 15 (onbeş) inci günü olarak kabul edilir. 15 (onbeş) inci günün tatil gününe gelmesi durumunda takip eden ilk iş günü teslim edilir. Teslimat sırasında Kurumca evrak tarih ve numarası verilir. " denilmektedir.

        SGK Adana SSGM yetkilileri ile yapılan görüşmede fatura tesliminin son üç günde yoğunluk gösterdiği ve Kurumun sıkıntı yaşadığı belirtilmiştir. Protokol maddesinde ayın ilk 15 günü içerisinde (kan ürünü hariç) faturaların teslim edilebileceği yer almasına rağmen yaşanan sıkıntılardan dolayı "Sağlık Hizmeti Sunucularının Faturalarının İncelenmesine ve Bedellerinin Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" in 5. madde 1. bendine göre "........ fatura inceleme birimleri tarafından iş planına göre sağlık hizmeti sunucularına fatura teslimi için randevu tarihi verilebilir" hükmü doğrultusunda randevu sistemi ile teslim almaları gerekeceği bildirilmiştir.

        Görüşme sırasında bu şekilde randevu sistemi ile fatura kabul işleminde meslektaşlarımızın zor durumda kalabileceği, mağduriyetler yaşanabileceği bilgisi aktarılarak, daha hassasiyet göstereceğimizin taahhüdü tarafımızca verilmiştir.

        Bu nedenlerden dolayı mücbir sebepler harici, meslektaşlarımızın SGK'ya fatura teslimini son üç güne bırakmamaları gerektiği hususunu,

        Bilgilerinize önemle sunarız.