BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ HAKKINDA


   01 Ocak 2017'de hayata geçen Otomatik Katılım Uygulamasına dahil olan her işveren, çalışanları adına bir Emeklilik Şirketi ile Sözleşme yapmak ve mevzuattaki kriterlere uyan çalışanları bu plana dahil etmekle yükümlüdür.

   Bu kapsamda 10 ve üzeri çalışanı bulunan eczanelerin de, 01 Temmuz 2018 itibariyle, çalışanları için Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Sistemine geçmiş olmaları gerekmektedir.

   TEB ARTI Sigorta Brokerlığı, bu süreçte eczacılarımıza gerekli bilgilendirmeyi yapmak ve talepleri doğrultusunda hizmet vermek üzere, aşağıda yer alan bilgi notunu hazırlamıştır.

   Bilgilerinize sunarız.

 

OTOMATİK KATILIM DUYURUSU

Değerli Eczacımız,

   01 Ocak 2017 ‘de hayata geçen Otomatik Katılım Uygulamasına dahil olan her işveren, çalışanları adına bir Emeklilik Şirketi ile Sözleşme yapmak ve mevzuattaki kriterlere uyan çalışanları bu plana dahil etmekle yükümlüdür. Aksi durumda çalışan başına 100 TL ceza ödenmesi şartı bulunmaktadır.

   Otomatik Katılım Sistemine dahil edilen çalışanların prime esas kazançlarının %3’ü her ay otomatik olarak, Otomatik Katılım Birikimlerine aktarılmaktadır.

   Otomatik Katılım uygulamasına, çalıştırılan personel sayısına göre kademeli geçiş imkanı verilmiştir. Buna bağlı olarak;  

   Temmuz 2018’de 10 ve üzeri çalışanı bulunan eczaneler,  

   Ocak 2019’da ise 5 ve üzeri çalışanı bulunan eczanelerin, Otomatik Katılım Sistemine geçmiş olmaları gerekmektedir.

   Türk Eczacılar Birliği Yardımlaşma Vakfı İştiraki olan, Bireysel Emeklilik Aracı Lisansı bulunan TEB ARTI Sigorta Brokerlığı A.Ş. olarak bu süreçte hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.

   Aşağıdaki irtibat telefonumuzdan konuyla ilgili bize ulaşabilirsiniz.

   TEB ARTI SİGORTA BROKERLIĞI A.Ş.

   İletişim: 0312 408 25 00