HASSAS TERAZİLERİN MUAYENE İŞLEMLERİ HAKKINDA


     

         DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

 

      Bilindiği üzere eczanelerimizde kullanmış olduğumuz hassas terazilerin muayene işlemlerinin her iki yılda bir yapılması gerekmektedir. Mersin Eczacı Odası İktisadi İşletmesi olarak yetkili muayene servisimizce başvurular alınmaya başlanmıştır.  Muayene işlemleri için eczacılarımızın 28 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını yapması gerekmektedir.

       Ekte bulunan başvuru belgesinin eczacılarımız tarafından 2 nüsha  doldurulması, ıslak imza/kaşe yapılması ve ekine terazi etiket görüntüsünün de eklenerek  28 Şubat 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar Odamıza ulaştırmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilemeyecektir.

 

           Bilgilerinize sunulur.

 

Notlar:

- Yetkili muayene servisleri tarafından elektronik hassas teraziler ile eşit kollu teraziler muayene edilebilmektedir. Eşit kollu terazilerde kullanılan gram takımlarının ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Mersin İl Müdürlüğü tarafından yapılması gerekmektedir.

01 Ocak 2018 tarihi itibariyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı muayene kontrol işlemlerini dijital ortama aldığından, üzerinde "M" ve "CE" logosu, minimum ve maksimum ağırlık çekeri olmayan, seri no ve üretici firma bilgisi bulunmayan terazilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

Başvuru formunda doldurulan bilgiler anlık sisteme kayıt edileceğinden bilgilerde herhangi bir hata olması durumunda sistemde herhangi bir değişiklik söz konusu olamayacağından Muayene Başvuru Formunun dikkatli doldurulması gerekmektedir.

- Geçmiş dönemlerde muayene işlemlerini yaptırmayan meslektaşlarımız Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne başvuru yaparak cezai işlem karşılığında ( 2.600,00 TL ) gerekli onaylarını alabileceklerdir. Ancak eczacılarımız bu cezai işlem yerine, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda "M" logolu ve Bakanlıkça onaylı yeni elektronik hassas  terazi  alabilirler. İsteyen meslektaşlarımız Odamızdan da temin edebilir. (KDV Dahil 1.250 TL)

- Muayene işlemleri için geçerlilik Bakanlıkça yıl bazında değerlendirildiğinden 2017 yılı içerisinde muayene yaptırmış tüm meslektaşlarımızın yine 28 Şubat 2019 tarihine kadar muayene başvurusu yapmaları gerekmektedir.

- 26 Aralık 2018 tarih, 30637 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik gereği muayene ve damgalama ücreti KDV Dahil 80.71 TL olup, başvuru sırasında tahsil edilecektir.

- Kalibrasyon işlemleri ile muayene işlemleri birbirinden ayrı işlemler olup, hassas teraziler için kalibrasyon işlemlerinin yapılmasına gerek olmayıp, termometre ve nem ölçerler için kalibrasyon yapılması gerekmektedir.

        Bilgilerinize sunarız.

MUAYENE BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ