ULUSAL KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI KAMPANYASI

"Topluma, Eczacıya, Kamuya İlaç Olmak" vizyonu ile çalışmalarına yön veren Birliğimiz, 54 Bölge Eczacı Odası aracılığıyla tüm illerimizde yaygın erişim ağına sahip kamu kurumu niteliğinde bir sağlık meslek örgütü olarak hizmet etmektedir.

Bilindiği üzere, 4 Mayıs 2017 tarihinde "Belki de Sensin" sloganı ile yola çıktığımız kan bağışı kampanyası Odamızda , 8  Ocak 2019 tarihinde GEK tarafından yapılan "Kök Hücre Farkındalığı" projesi ile birçok meslektaşımız ve yakını kök hücre bağışçısı olarak kampanyalara katılmıştır.

Yine 2018 yılının Kasım ayında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde Lösemi (Juvenil Miyelomonositik Lösemi–JMML) teşhisi konulan 3.5 yaşında ve kan kanserinin çok özel bir türü ile mücadele eden Öykü Arin Yazıcı ve kök hücre bağışı ihtiyacı olan diğer hastalara da destek sunabilmek adına söz konusu bağış kampanyası yurt genelinde başlamış olup, daha önce bağışta bulunmamış ve bağış yapmak isteyen 18 - 50 yaş arasındaki meslektaşlarımız ve yakınları aşağıdaki linkten Kızılay şube bilgilerine ulaşarak başvuru yapabilirler.

Sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçası ve halkımıza en yakın sağlık danışmanı olan biz eczacıların bu kampanyaya vereceği desteğin önemli olduğunu bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

Türk Kızılayı'nın Bölge şubelerine https://www.kizilay.org.tr/Subeler linkinden ulaşılabilmektedir.