ÜTS TEKİL TAKİP SÜREÇLERİNE YÖNELİK TİTCK İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTI HAKKINDA


 

Bilindiği üzere; 12 Haziran 2017 tarihi itibari ile tıbbi cihaz kayıt/bildirim işlemleri, ürün hareketleri ve ilgili diğer iş ve işlemler Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden takip edilmektedir. 

Konu ile ilgili olarak, Kurum tarafından 15 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan duyuru ile; şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları ile diğer tıbbi cihazlar için tekil takip işlemlerine başlanacağı, ilan edilen tarihler itibariyle (şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için 01.02.2019 tarihi itibariyle, diğer tıbbi cihazlar için ise 01.03.2019 tarihinde) tekil takibi başlatılan ürünlerin ÜTS üzerinden ürün hareket bildirimlerinin (alma/verme, kullanım vb.) gerçekleştirilmesinin gerektiği belirtilmiştir. 

Söz konusu duyuru doğrultusunda eczaneler tarafından yapılması gereken iş ve işlemler hakkında Birliğimiz tarafından TİTCK’dan resmi yazı ile bilgi talep edilmiştir.

Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının ÜTS tekil takip süreçleri hususunda yapılan görğşme neticesinde;

 

Uygulama sürecinde meslektaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmaması için TİTCK, SGK ve TÜBİTAK ile yürüteceğimiz çalışmalar devam edecek olup, süreçle ilgili gerekli bilgilendirmeler tarafımızdan yapılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.