İmmunate Flakon hakkında;

TEB?in 14.12.2006 tarih 5711 sayılı yazısında;

Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı?na iletilmiş olan 05.06.2006 tarihli yazımızda, İmmunate Falakon isimli ilacın Sağlık Bakanlığınca izin verilen endikasyonları; ?Kongenital yada kazanılmış Faktör VIII eksikliğinin ( Hemofili A, Faktör VIII inhibitörlü Hemofili A, spontan Faktör VIII inhibitörü gelişmesine bağlı kazanılmış Faktör VIII eksikliği ) yo açtığı kanama dönemlerinin tedavisi ve profilaksisi, Faktör VIII yetmezliğinin bulunduğu Von ? Willebrand hastalığı? olarak belirtilmesine rağmen, Kurum tarafından sadece Von- Willebrand teşhisinde ödendiği ve bu nedenle hastaların ve eczacıların mağdur oldukları bidirilmekte idi.

Gelen cevabi yazı ile; 2006 Yılı Bütçe Uygulama Talimatı eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde ( Ek ? 2/D ) aynı eşdeğer kodu içeren Immunate 1000Iu Flakon, İmmunate 500IU Flakon ve Haemate ? P 500IU Flakon isimli ilaçların provizyon sisteminde 08:00-faktör Noksanlıklarına Bağlı Hastalıklar ( Hemofililer ) teşhis kodu ile ve hasta adına düzenlenecek raporda Von- Willebrand eksikliğinin de belirtilmesi koşuluyla ödenmesinin mümkün olduğu bildirilmiştir.