İLAÇ KULLANIM RAPORLARI HAKKINDA;

TEB tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu?na yapılan 21.08.2007 tarih  8963 sayılı başvuru ile ;

T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 29.01.2007 tarihinde yayımlanan 1570 sayılı Genelge ile 13.02.2007 tarihinde yürürlüğe girmiş olan ilaç kullanım ve muafiyet raporlarında etken madde adının yer alması uygulamasının aynı hastaya ait aynı hastalık grubunda farklı etken maddeli birçok raporun çıkmasına neden olduğu ,

Ülke genelinde standardın sağlanması, hasta ve eczacı mağduriyetinin önlenmesi için katkı payından muaf ilaçlar için etken madde zorunluluğunun kaldırılması ve raporlarda ilacın patent isminin yazılması halinde, kabul edilmesi yönündeki taleplerimiz iletilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Kurumdan gelen 27.09.2007 tarihli yazı ile, ilaç kullanım ve muafiyet raporları ile ilgili uygulamalarının SGK Sağlık Uygulama Tebliğinin 12.1.3.maddesi gereği ve TC. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri genel Müdürlüğü tarafından 29.01.2007 tarihinde yayımlanan 1570 sayılı genelgeye göre yapılmakta olduğu, Sağlık Bakanlığı tarafından bu kural değiştirilmedikçe bunun  dışında bir uygulama yapılmasının mümkün bulunmadığı bildirilmektedir.

Ek : Sosyal Güvenlik Kurumu Başk 27.09.2007 tarih ve 43343 sayılı yazısı .

ek_dosya