KDV DÜZENLEMESİ HAKKINDA

5189 sayılı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile KDV oranlarındaki değişiklik resmi gazetede yayınlanarak 14.02.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

İlgili kanunda yapılan değişiklikle (I) sayılı liste A) gıda maddeleri 12.madde de işaret edilen ürünlerde -(Gümrük tarife cetveli izahnamesi fasıl 21 madde 16 da  “Esası bitkilerden elde dilen hülasalar,meyve konsantreleri, bal, fruktoz, vb. olan ve ilave vitaminler ve bazen çok az miktarda demir bileşikleri içeren gıda tamamlayıcıları (food supplements) olarak nitelendirilen müstahzarlar” - KDV oranı %8 den %1 e düşürülmüştür.

Bu bağlamda gıda takviyesi adı altındaki ürünlerin ve bebek mamalarının (aptamil, bebelac vb) satışı için eczacılarımızın yazarkasalarında %1 KDV oranlı düzenleme yapması, firma bazlı yapılan fiyat düzenlemelerine göre de ürün fiyat güncellemeleri yapması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Bölgemizde sıklıkla kullanılan İngenico ıwe280 yazarkasa pos cihazı için departman girişi ve KDV seçimleri video linki için https://www.youtube.com/watch?v=MZuoLXNGUhA  tıklayınız.