E LOGOSU HAKKINDA;

TEB 36.Olağan Büyük Kongresi?nde alınmış olan karar ile eczanelerin tabela kirliliğini önlemek amacıyla eczane tabelalarına bir standart getirilmesi hakkında Merkez Heyeti?nde çalışma yapma yetkisi verilmektedir.

13.1.01992 tarih 21374 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelik?in  eczane levhaları hakkındaki koşulları açıkladığı 17.maddesinde ?Eczanelerin cadde veya sokağa bakan cephelerine, eczanenin adı ve sahip ve mesul müdürünün isim ve soyadını gösterir  levha konulur veya bunlar vitrin camına uzaktan okunacak şekilde yazılır. Bunun dışında, cadde, sokak ve kaldırımlara seyyar veya sabit levha konulamaz.? Denilmektedir.

T.C.Sağlık Bakanlığı tarafından 06.03.2007 tarih, 26454 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe gire Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile, 13.10.1992 Tarih 21374 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklikte, eczanelerin dış cephesine asgari azami ebatları ile renkleri Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen, iki cepheden kolayca görülecek yükseklikte, görüntü kirliliğine ve haksız rekabete yol açmayacak, çevreyi rahatsız etmeyecek, reklam izlenimi oluşturmayacak, özellikle standart ?E? logolu ışıklı levhaların konulması şartı getirildiği bildirilmiştir.