"Prim Borcu Yoktur" belgesi hk.

SGK Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü?nün Odamıza Gönderdiği Yazıda;

Ocak ayında fatura tesliminde  fatura ekinde ?Prim Borcu Yoktur? belgeleri bulunmayan faturaların kesinlikle kabul edilmeyeceği bildirilmiştir.

?Prim Borcu Yoktur? belgesi hakkında SGK Mersin il Müdürlüğü?nün tarafımıza göndermiş olduğu daha öncede üyelerimize duyurulmuş olan yazı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Bilgilerinize sunulur.

SGK Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün Odamıza göndermiş olduğu yazıda;

? 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 10. maddesi uyarınca ihaleye katılan ve ihaleyi kazanan işverenlere ihale tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik borcu bulunmadığına ilişkin yazılar e-borcu yoktur uygulamasına müracaat eden işverenlerce sistemden alınmakta e-borcu yoktur uygulamasına müracaat etmeyen işverenlerin de Kurumumuza müracaat etmeleri halinde yazıları verildiği,

Ancak işverenlerin çoğunluğunun e-borcu yoktur uygulamasına müracaat etmemiş olmalarından dolayı manuel şekilde borcu yoktur yazısı taleplerinin yoğun bir şekilde devam ettiği, ayrıca Kurum işlemlerinde yeni Kanunun yürürlüğe girmesi sebebiyle daha da artması nedeniyle bu tür yazı isteyen işverenlerimizin işlemlerinde aksamalar olabileceğinden 01.01.2009 tarihinden itibaren manuel şekilde yazı isteyen işverenlerimizin müracaatları kabul edilmeyeceği,

Bu durumda, ihaleye katılmak amacıyla veya her hangi bir nedenle (hak ediş, banka v.s.) verilmekte olan borcu yoktur yazılarının işverenlerce 01.01.2009 tarihinden itibaren e-borcu yoktur uygulaması ile sisteminden kendilerince alabilmeleri için bugüne kadar e-borcu yoktur uygulamasına müracaat etmemiş olan eczanelerin 01.01.2009 tarihinden sonra herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için       bu tarihe kadar Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği bildirilmiştir.