SGK'nın 2009/120 sayılı genelgesi hakkında açıklamalar

SGK?nın 2009/120 SAYILI GENELGESİ KAPSAMINDA YAPILAN DÜZENLEMELERDEKİ FARKLI UYGULAMALAR VE YORUM FARKLILIKLARI HAKKINDA;

TEB,  T. C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan 12.10.2009 tarih, 2009/120 sayılı genelge kapsamında bazı düzenlemeler ile ilgili olarak  İl Sağlık Müdürlüklerince farklı uygulamalar ve yorumlamalar yapılması nedeniyle söz konusu genelge ile ilgili olarakSGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanlığı?ndan bilgi istemiştir.

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanlığı tarafından gönderilen yazı ile;

1-    Genelgenin 13. maddesinde yer alan, maddenin yürürlülük tarihinden önce düzenlenen raporların süresinin sonuna kadar geçerli olduğu belirtilmiş bulunduğundan ve bu raporların , raporun düzenlendiği tarihte geçerli olan kriterlere göre düzenlenmiş olması koşulu ile süresinin sonuna kadar geçerli olması gerektiğinden, bu hastalar için eski raporlara dayanılarak reçete düzenlendiği takdirde, yeni düzenleme ile kriterlerin aranmayacağı,

2-    Genelgenin 4. maddesinde yer alan, kalsitonin içeren ilaçları kullanan hastaların raporlarının, raporun düzenlendiği tarihte uygulanan koşullara uygun olmak şartıyla geçerli olacağı, ancak ilaçların reçeteye uzman hekimler tarafından yazılacağı,

3-    Genelgenin 9. maddesinin (b) bendinde yapılan düzenleme ile, ?Rosiglitazon+Metformin? etken maddesini birlikte içeren ilaçların Genelgede belirtilen ?Kambinasyon ile tedavi, daha önce tek başına metformin kullanılan ve kan şekeri regülasyonu sağlanamayan hastalarda bu durumun raporda belirtilmesi koşulu ile? yapılması gerekmektedir, şeklinde düzenlendiği; bu nedenle de söz konusu ilacın ayakta tedavide rapor düzenlenmeden uzman hekim tarafından reçete edilmesinin mümkün bulunmadığı,

4-    Genelgenin 9. maddesinin (c) bendinde yer alan ?Anjiyotensin Reseptör Blokörleri (ARB)? ile ilgili uygulamanın 12.10.2009 tarih 2009/125 sayılı Genelge ile ertelendiği ,