ISKONTO ORANLARI DEĞİŞEN ECZACILARIMIZIN SGK VE YEŞİLKART REÇETELERİNDE YAPMASI GEREKEN DÜZELTME İŞLEMLERİ HAKKINDA,

2009 yılı hasılat girişlerinin ardından geçen yıla göre ıskonto oranları değişen eczacılarımızın  SGK reçetelerini eczane uygulamasında yer alan ?Reçete İade? bölümünden  çağırarak düzelt/kaydet işlemi yapması gerekmektedir. Düzeltilmesi gereken reçetelere döküm uygulamasından ulaşılabilir.  Düzeltme işlemlerinin fatura teslim tarihine kadar (en geç 15 Mart) tamamlanması gerekmektedir, SGK Reçete düzeltme işlemleri sonucunda reçete arkası dökümünün yenilenmesine gerek bulunmamaktadır.

Düzelt-Kaydet işlemleri sırasında, sistemin, memurlara ve Emekli Sandığı mensuplarına ait reçetelerde Karne no, sicil no gibi, reçete üzerinde bulunmayan bazı bilgilerin istendiği konusunda, yapılan bildirimler doğrultusunda, Sosyal Güvenlik Kurumu bu uygulamanın düzeltilmesi için gerekli çalışmayı başlatmıştır

Yeşilkart ve henüz SGK?ya dahil olmamış olan kurumların reçete düzeltme işlemleri ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı tarafından henüz net bir açıklama gelmemiş olması sebebi ile eczacılarımızın faturalarını kesmeden önce önümüzdeki birkaç gün için konu hakkında yapılacak açıklamayı beklemesi uygun olacaktır. Bu açıklama ile düzeltme işlemlerinin hangi tarih itibariyle geçerli olduğu ve reçete arkası dökümünün yeniden alınmasına gerek olup olmadığı hususlarındaki belirsizlikler netleşecektir.

Bilgilerinize sunulur.