TEL EMRİ YAYINLANDI! 2005 YILINA KESİNLİKLE BORÇ BIRAKILMAYACAK

Yıl sonu olması nedeniyle eczanelerin kurum alacaklarının duyuna kalmaması için Birliğimizce gerekli girişimlerde bulunulmuş ve TEL Emri yayınlanmıştır.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın imzasıyla tüm ödeme birimlerine gönderilen 14.12.2004 tarih 30303 sayılı TEL Emrinde; Bütçelerin "03.9-Tedavi ve Cenaze Giderleri" (ilaç ödemeleri dahil) ekonomik kodundan ödenmesi gereken giderlere ilişkin olarak 15.12.2004 tarihine kadar 322-Bütçeleştirilecek Borçlar Hesabına alınan tutarların tamamının geciktirilmeksizin ödeneceği; "03.9-Tedavi ve Cenaze Giderleri" ekonomik kodundan ödenmesi gereken giderlere ilişkin olarak 15.12.2004 tarihine kadar 322-Bütçeleştirilecek Borçlar Hesabına alınan tutarlardan ve "01-Personel Giderleri" ile "02-Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri" ekonomik kodlarına ait dördüncü düzey ekonomik kodların hiç birinden 2005 yılına kesinlikle borç bırakılmayacağı bildirilmiştir.

Ayrıca, Maliye Bakanı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre; Emekli Sandığı 22 Aralık 2004 tarihine kadar eczacılara birikmiş borçlarını ödeyecek, Bağ-Kur ise 20 Aralık 2004 tarihine kadar ödeme yapacaktır.