KONTROLE TABİİ İLAÇLAR - AFERİN 30 KAPSÜL HAKKINDA

KONTROLE TABİİ İLAÇLAR

Aferin 30 kapsül hakkında;

Sağlık Bakanlığı ilaç ve eczacılık genel müdürlüğü?nün ?Aferin 30 kapsül? hakkında İl Sağlık Müdürlüklerine göndermiş olduğu yazıda;

Kontrole tabi ilaçların suiistimalinin önlenmesine yönelik olarak ecza depolarınca Bakanlığa gönderilen kontrole tabi ilaç dağıtım bilgilerinin takibi 19.11.2003 tarih ve 48192 (2003/137) sayılı Bakanlık Genelgesi ile İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapıldığı ve bu şekilde suiistimal edildiği anlaşılan normal reçete ile verilmesi gereken izlemeye tabi ilaçlardan kodein fosfat içeren Aferin 30 kapsül için gerekli dikkatin gösterilerek mutlaka reçete ile verilmesi, reçete kayıt defterine işlenmesi ve İl Sağlık Müdürlüklerince düzenli kontrollerin yapılması gerektiği bildirilmiş olup,  ayrıca sahte reçete ile Aferin 30 kapsül yazılımına ve alımına ilişkin tespitin olup olmadığına dair bir bilginin  de Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Sağlık Bakanlığı?nın ilgili yazısı gereği eczacılarımızın reçete karşılarken Kontrole tabi ilaçların reçete karşılığı verilmesine ve reçete kayıt defterine mutlaka kaydedilmesine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.