REÇETE TEVZİİ UYGULAMASI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR;


 

REÇETE  TEVZİİ UYGULAMASI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR;

           Bölgemizde uygulanmakta olan reçete tevzii protokolünün 16.maddesi gereği ; (Gereksinim duyulduğu hallerde, uygulamada bir eksikliğin fark edildiği veya değişen ve gelişen koşullara uyum sağlanması amacıyla MEO bu protokolün tümünü yenilemeye, yeni bir madde eklemeye, herhangi bir maddeyi çıkarmaya ve değişiklik yapmaya yetkilidir )Tevzii uygulamasında ve tevzii limitlerinde düzenlemeler yapılmıştır. Yeni tevzii limitleri aşağıda yer almaktadır.

BELİRLENEN TEVZİİ LİMİTLERİ

·         SGK ve Maliye Protokolü 3.7 Maddesi ile belirlenen reçete grupları ve limitler:

a- Mor ve Turuncu reçeteye yazılması zorunlu olan ilaçların yer aldığı reçeteler (4.000 TL), 
(10.000 TL ve üzeri tutardaki reçeteler için Odamıza başvurulacaktır)

b-
İşyeri Hekimi tarafından yazılan reçeteler (1.000TL),

c- Eritropoietin ve darbepoetin preparatlarını ihtiva eden reçeteler (3.000 TL),

d- Diyaliz solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler (4.000TL),

e- Eczacı Odalarınca dağıtım protokolü yapılan ünitelerdeki yatan hasta reçeteleri (4.000TL),

f- 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı  SHÇEK Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilere ait reçeteler (1.000 TL)

g- Eczane olmayan yerleşim bölgelerinde, sigortalı ve hak sahiplerine ait reçeteler. (sıralı)

Protokolün 12.Maddesi aşağıdaki şekilde yeniden revize edilmiştir.

“MEO(Mersin Eczacı Odası) tarafından onaylanmayan reçetelerin bedelleri kurumlar tarafından ödenmeyecek ve eczaneye tekrar iade edilecektir. Ayrıca sehven karşılanan (eczanenin limiti nedeni ile ya da eczanenin sırası gelmediği halde. vb) reçeteler odamız tarafından onaylandığında protokolün 14.maddesinde yer alan Oda katılım payının 5 katı tutarında ceza uygulanacaktır.”

Ayrıca 01 Nisan 2011 tarihi itibariyle tevzii reçeteleri yenilenecek olan web sayfamızın uygulamalar bölümündeki reçete tevzii kısmından TEB tevzii programı için kullanmış oldukları (18333…..) kullanıcı adları ve şifreleri ile girilebilecektir. (bu sistem ile tevzii reçetelerinin TEB’e ve Oda Sayfasına ayrı ayrı girilmesine gerek kalmayacaktır. Reçetelerin sadece Oda sayfasından yada TEB sayfasından girilmesi yeterli olacaktır.) 

      Eczaneler tevzii reçetelerini kaydettikten sonra Reçete raporlama bölümünden iki tarih aralığı seçerek yazdırma işlemini gerçekleştirip döküm aldıktan sonra Odamıza onay işlemi için getireceklerdir. Tevzii sistemine kayıt yapılacak reçetelerin reçete tarihinden itibaren 5 gün içerisinde sistem girişinin yapılması gerekmektedir.  Sisteme kaydedilmeyen ya da tarihi geçen reçeteleri sistem kabul etmeyecektir. 

     01 Nisan 2011 tarihi itibariyle reçete tevzii sistemi yenileneceğinden  eczacılarımızın MART ayında karşılamış oldukları reçeteleri bu ay sonuna kadar (31 Mart 2011) sisteme girerek döküm almaları gerekmektedir. 

    Reçete tevzii prokolünün değişiklikten sonraki hali ekte sunulmuştur. 

    Bilgilerinize sunulur.

TEVZİİ PROTOKOLÜ REVİZE