2004 YILI SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI İLAÇ LİSTESİ VE UYGULAMA TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TALİMAT

Resmi Gazete Tarih:01.08.2004 Sayı 25540
Tebliğler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:
(Seri No: 2004/2)
MADDE 1- 28.05.2004 tarihli, 25475 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2004 yılı SSK Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı'nın Bazı Özel Hastalıklara ve İlaç Kullanımına İlişkin Düzenlemeler Bölümünün 21. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
21Antibiyotik Kullanımı
Antibiyotik kullanımına ilişkin özel düzenlemeler Ek 2'de belirtilmiştir.
MADDE 2-Aynı Talimat'ın Bazı Özel Hastalıklara ve İlaç Kullanımına İlişkin Düzenlemeler Bölümünün 25-b)-1, 25-b)-3, 25-b)-4 numaralı maddeleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
25-b) Hepatit Aşıları
1) Hepatit-B Aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından temin edildiğinden Kurum tarafından verilmeyecek, bu konuda ) yayımlanmış Genel Yazı esaslarına göre İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilecektir.
3) Kuduz Aşısı, Sağlık Bakanlığı tarafından temin edildiğinden Kurum tarafından verilmeyecek, bu konuda yayımlanmış Genel Yazı esaslarına göre İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilecektir.
Kuduz serumu hayati önemi haiz olduğundan, enfeksiyon hastalıkları uzman tabibi veya bunun bulunmadığı durumlarda küçük sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi koşuluyla verilebilecektir.
4) Tetanoz Aşısı-Serumu
Yaralanma olaylarında ve diğer gerekli durumlarda verilecektir.
MADDE 3- Aynı Talimat'ın Bazı Özel Hastalıklara ve İlaç Kullanımına İlişkin Düzenlemeler Bölümünün 28. maddesinin B) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
B) Erişkinlerde;
1) Epifiz hatları açık olan erişkin yaştaki hastaların büyüme hormonu kullanım esasları, çocuk yaş grubu ile aynıdır.
2)Epifiz hatları kapalı olan hastalarda:
Çocukluk yaş grubunda büyüme hormonu eksikliği tanısı konulup, büyüme hormonu tedavisi verilen ve epifizleri kapandığı için tedavisi kesilen hastalarda ve erişkin yaşta panhipopituitarism tanısı konulan hastalara, en az 2 tane büyüme hormonu uyarı testi ve IGF-1 tayini ile büyüme hormonu yetersizliği saptanırsa, erişkin endokrinoloji uzman tabibinin mutlaka olacağı Kurum'un büyüme hormonu konseyinde hasta değerlendirilecek ve uygun görülürse erişkin dozda (maksimum 0.06 mg/Kg/gün) büyüme hormonu tedavisi başlanacaktır.
3) Bu hastalar en az 3 ayda bir erişkin endokrinoloji uzman tabibinin olduğu merkezde kontrol edilecek ve bir yıllık aralıklarla Büyüme Hormonu Konseyince tekrar değerlendirilip tedavinin devamına veya sonlandırılmasına karar verilecektir. Gerek görüldüğü hallerde 1 yıl beklenmeden hasta tekrar konseyde değerlendirilecektir.
MADDE 4- Aynı Talimat'ın Jenerik ve Genel İsimleriyle Listeye Giren İlaçlar Bölümünün 25. maddesinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmıştır.
25.Antitüberküloz İlaçlar
(Dördüncü Bölüm, Madde 45 bu gruptaki Antibiyotiklerin kullanımı Ek:2 esaslarına göre)
25.1. Etambutol 'İzonikotinik asit hidrazidi ile kombinasyonları dahil)
25.2. Etionamid
25.3. İzonikotinik Asit Hidrazidi
(B6 Vitamini, Rifampisin ve Etambutol kombinasyonları dahil)
25.4. Klofazimin
25.5. Morfozinamid
25.6. Paraamino Salisilik Asit Tuzları
25.7. Pirazinamid
25.8. Protionamid
25.9. Rifabutin (Göğüs ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzman tabibi)
25.10. Rifampisin
25.11. Sikloserin
25.12. Tiyosemikarbazon ve türevleri
25.13. Tiasetazon
MADDE 5- Aynı Talimat'ın Jenerik ve Genel İsimleriyle Listeye Giren İlaçlar Bölümünün 26. maddesinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmıştır.
26.Antiviral İlaçlar
(Bu gruptaki Antiviral ilaçların kullanımı Ek:2 esaslarına göre)
MADDE 6- Aynı Talimat'ın Jenerik ve Genel İsimleriyle Listeye Giren İlaçlar Bölümünün 55. maddesinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmıştır.
55. Gözde kullanılan Viskoelastikler (K) ( Altıncı Bölüm, Madde 69)
MADDE 7- Aynı Talimat'ın Jenerik ve Genel İsimleriyle Listeye Giren İlaçlar Bölümünün 86. maddesine aşağıdaki ilave yapılmıştır.
86. Paranteral beslenme ürünleri (K) (Dördüncü Bölüm, Madde 32)
MADDE 8- Aynı Talimat'ın Jenerik ve Genel İsimleriyle Listeye Giren İlaçlar Bölümünün 106. maddesinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmıştır.
106. Triptanlar
106.1 Eletriptan (U)
106.2 Naratriptan (U)
106.3 Sumatriptan (U)
106.4 Zolmitriptan (U)
MADDE 9- Aynı Talimat'ın Ek:2 Bölümüne 15. Madde ilave edilmiştir.
15. Antibiyotiklerin topik formları bu hükümler dışındadır.
MADDE 10- Aynı Talimat'ın Ticari İsmi İle Listeye Giren İlaçlar Bölümünün 5 numaralı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.