BU HABER YENİLENMİŞTİR!! TİCARET SİCİL KAYDI HAKKINDA

Eczacılık yasaları ve yakın tarihte uygulamaya girecek yeni ticaret kanunları gereği eczacılarımızın ticaret siciline kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Aynı zamanda KOSGEB desteklerinden faydalanmak için Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın tebliği gereği ticaret sicil kaydı gerekmektedir.

Kayıt işlemi sadece ticaret sicili ile ilgili olup, Ticaret Odasına kayıt yapılmasına gerek yoktur. Kayıt işleminde yıllık aidat gibi bir ödeme söz konusu olmayıp, bir defaya mahsus giriş ücreti ödenecektir. Bu ücret eczacılarımız için 182 TL + 55 TL = 237 TL dir.

Kayıt işleminde istenen belgeler

-         Vergi Levhası fotokopisi

-         T.C. kimlik no lu kimlik fotokopisi

-         Ekte örneği bulunan, imza beyannamesinin noterden onaylı hali

-    İkamet Belgesi (Beyan edilen adres ile Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki adresin farklı olduğu durumlarda)

Kayıt işleminden sonra nakil ve kapama gibi durumlarda Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne de bilgi verilmesi gerekmektedir. Ayrıca daha önce kayıt yaptırmış olan eczacılarımızın (Mersin Merkez)listesi ekte sunulmuş olup bu eczacılarımızın yeniden kayıt yaptırmalarına gerek yoktur (sadece adres değişiklikleri varsa, yeni adreslerini dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir).

Not: Ticaret Sicili memurluğu, Ticaret Odası 3.katta hizmet vermektedir. Ayrıca merkez hariç diğer ilçelerin Ticaret Sicil Memurlukları ayrı olup, kayıt işlemleri ilçelerde bulunan memurluklarda yapılabilecektir

- Silifke - Gülnar - Aydıncık İlçeleri Silifke Ticaret Sicil Memurluğu'na bağlı olup, daha önceden kaydı bulunan eczacılarımızın listesi ekte sunulmuştur.

Bilgilerinize sunulur.

İMZA BEYANNAMESİ ÖRNEĞİ